Predstavljamo BIZtate: otac, muž, heroj ĐORĐE VUKSANOVIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZtate: otac, muž, heroj ĐORĐE VUKSANOVIĆ

  Supermen, Spajdermen, Betmen… Mnogim mališanima je najomiljeniji super-heroj ipak njihov tata – onaj pored kojeg se osećaju potpuno bezbedno i spokojno. Ipak, baš poput heroja iz filmova, tata je često odsutan jer mora da “spašava svet” i neretko se iz svoje misije vraća umoran i pomalo odsutan.

  Međutim, BIZtata se našao u potpuno drugačijoj ulozi. Usled novonastalih okolnosti, baš kao i svi, bio je primoran da svoju misiju pilagodi kućnim uslovima.

  Kroz našu akciju pod nazivom BIZtate, upravo želimo da pokažemo kako su se u tome snašli. Naš BIZtata ovoga puta je Đorđe Vuksanović, glavni direktor za transformaciju Vip mobile.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  Moram priznati da režim rada od kuće za nas u Vipu nije bio u potpunosti nov. Već nekoliko godina unazad imamo mogućnost da dva dana mesečno radimo van kancelarije i to je odličan način da se prekine ustaljena dinamika, ali je veliki izazov kada traje dva meseca u kontinuitetu i u porodičnom okruženju. Obožavam svoje dve ćerke i naše zajednički provedeno vreme, ali se njihova očekivanja menjaju kada smo supruga i ja kod kuće. Kao i sva deca, žele da smo im stalno posvećeni. Takođe, činjenica da od kuće radi cela kompanija, a ne samo pojedinci, promenila je i način rada i preselila obavljanje poslovnih aktivnosti iz fizičkog u virtuelno okruženje. U tom smislu, svi smo morali da budemo tolerantniji, da razumemo jedni druge i prilagodimo se, jer je svako od nas doživeo situaciju na svoj način. Iz moje perspektive stvari koje su obeležile prethodni period su fleksibilnost i dobra organizacija, na čemu sam pre svega zahvalan supruzi i tašti.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER moć?

  Sposobnost multitaskinga je definitivno poprimila novu dimenziju tokom vanrednog stanja – paralelno učestvovanje na poslovnim sastancima dok spremam devojčicama doručak, odgovoram na njihova mnogobrojna pitanja i planiram brzu kupovinu pre nego sto krene policijski čas.

  Da li postoje neke pozitivne stvari ovakvog načina rada?

  Apsolutno, nepredviđene okolnosti u kojima se nađemo nas nauče nečem novom ili nam pruže drugačiji pogled na situaciju. Svaki roditelj želi da provede više vremena sa svojim detetom i upravo je to ono što nam je vanredno stanje omogućilo. Uveli smo neke nove porodične rituale koje smo zadržali i sprovodićemo ih i dalje. Osim toga, neizmerno me je obradovala ušteda vremena, koje sam ranije gubio u prevozu, često u saobraćajnoj gužvi. Sada tih dva sata koristim na mnogo bolji i produktivniji način.

  Šta vam je najteže palo?

  U uslovima rada od kuće, lako se gubi pojam o vremenu – računar je uvek pri ruci, znate da uvek možete da bacite pogled na poštansko sanduče i odgovorite na još neki mejl ili završite još samo jedan zadatak, iako znate da mogu da sačekaju i naredni dan. Osim toga nedostaju mi one male usputne stvari kojih nisam toliko bio svestan, podrazumevale su se: usputni razgovori sa kolegama na hodniku, zajednički sastanci i dobra energija koju imamo, kada smo zajedno. Takođe, nedostatak svežeg vazduha i vremena provedenog u prirodi.

  Savet za tate koji su u sličnoj situaciji:

  Drage tate, iskoristite ovo vreme da se u potpunosti posvetite svojoj porodici, pre svega deci i potrudite se da im učinite dane posebnim i drugacijim. Pripremite im omiljenu klopu, pokupite ih ranije iz vrtića ili škole, crtajte zajedno ili napravite piknik u prirodi. To su stvari koje dugo ostaju u sećanju, i imaju velik iticaj na to da klinci jednog dana izrastu u srećne i stabilne ljude.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE