Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica KRISTINA MATIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica KRISTINA MATIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Predstavljamo još jednu BIZmamu Kristinu Matić, PR & Marketing Coordinator u kompaniji Asseco SEE.

  Kako ste se prilagodili ovim uslovima rada?

  Trebalo je samo nedelju dana da se priviknem na nove uslove rada. U početku je izgledalo da pozivi i mejlovi ne mogu imati isti efekat kao i dogovori u prostorijama kompanije, ali zahvaljući dobroj organizaciji i tehnologiji koja nam omogućava obavljanje posla na daljinu, vrlo brzo sam smo se timski prilagodili radu od kuće. Komplikovaniji deo prilagođavanja bio je objasniti deci nastalu situaciju i zašto nema plivanja ili igranja u parku.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Da, ja sam super mama 😊 ali ne zato što postižem sve bez problema i sa lakoćom, već zato što moj sin obožava superheroje. Većina igara, knjiga, Lego kockica je sa motivima ovih junaka, tako da smo i mi „super“ porodica. Šalu na stranu, moja novootkrivena super moć je učestvovanje u onlajn sastancima i istovremeno odgovaranje na dečju znatiželju i pitanja sa kime razgovaram i zašto. Odgovor je naravno potreban odmah. 😊

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Ovakav način rada donosi više vremena koje možemo iskoristiti za porodične aktivnosti, čitanje, gledanje filmova, društvene igre, a, u mom slučaju, i vraćanje nekim zaboravljenim hobijima za koje se poslednjih godina nije ukazivala prilika. Home office donosi veliku uštedu u vremenu koje inače provodimo u odlasku na posao i vraćanju kući u redovnim okolnostima.

  Šta vam je najteže palo?

  Odsustvo šetnji po keju, planirani koncerti i proslave, putovanja koja su odložena. Osim toga, moj posao je prilično dinamičan i podrazumeva kombinaciju online i offline aktivnosti, tako da mi nedostaje interakcija sa koleginicama i kolegama, klijentima, ali i prijateljima uživo.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji:

  Pronađite ravnotežu između poslovnih i privatnih obaveza, čak i u situaciji kada vam je kancelarija u dnevnoj sobi. Obavezno odvojite vreme za uživanje sa svojim najbližima ali i trenutke koji su samo vaši, pa bilo to i pola sata. Sasvim je dovoljno da se opustite uz muziku koju volite, jogu ili neki drugi sport u kućnoj varijanti, odnosno uz ono što vam pomaže da obnovite energiju. Možda se inspiracija krije i u pogledu kroz prozor ovih divnih prolećnih dana.

  Pročitajte šta kažu BIZmame:

  https://www.bizlife.rs/posao/predstavljamo-bizmame-zena-majka-kraljica-milica-ilcic/

  https://www.bizlife.rs/posao/predstavljamo-bizmame-zena-majka-kraljica-aleksandra-dzaferovic/

  https://www.bizlife.rs/posao/redstavljamo-nase-bizmame-zena-majka-kraljica-dragana-marinkovic-dimitrijevic/

  https://www.bizlife.rs/posao/predstavljamo-bizmame-zena-majka-kraljica-nina-reljic/

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE