Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica KATARINA GAJIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica KATARINA GAJIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Ovog puta, naša BIZmama je Katarina Gajić, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  Posao kojim se bavim je ispunjen izazovima, novim situacijama, promenama okolnosti… Međutim, pandemija je donela nešto drugačije, u smislu da je bilo potrebno prilagoditi organizacije projektnih timova, rada na gradilištima, komunikaciju sa partnerima, a u isto vreme osmisliti radni dan dvoje osnovaca. Dve kancelarije, dve učionice u stanu, na početku nam je svima bilo tesno. Shvatila sam da kućni poslovi (kuvanje, čišćenje, peglanje…) mogu da bude veoma zanimljive i zajedničke porodične aktivnosti. Možda nije svako jelo bilo prvi put savršenog ukusa, ali je u tome lepota ovoga. Međutim, ovakav način rada nam je svima brzo postao rutinska svakodnevnica.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Otkrila sam novi nivo paralelnog rada, tj. da uz telefoniranje, pisanje mejlova mogu paralelno da pomažem i oko tekstualnih zadatak iz matematike ili audio lekcije engleskog jezika.

   

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Pozitivni aspekt ovakvog rada je provođenje vremena sa porodicom u doba dana kada dečjem bioritmu to više odgovara.

  Šta vam je najteže palo?

  Početne nedelje, neizvesnosti, kada nije bilo poznato u kom smeru će se pandemija razvijati, i koje će novo ograničenje stupiti na snagu.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji:

  Svaki izazovan period donosi sa sobom profesionalni i lični razvoj, uvek imajte ovo u vidu kada vam je teško zbog previše obaveza i različitih ograničenja. Strpljenje i pozitivne misli su obavezan psihološki element za lakše prevazilaženje svakodnevnih izazova.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE