Praktični saveti za uređenje polica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Praktični saveti za uređenje polica

  Police u domu mogu imati razne funkcije – kao dekoracija prostora, mogu poslužiti za odlaganja predmeta, najčešće knjiga, a ponekad mogu biti i pregradni zid, ukoliko se lepo uklope u prostor.

  Bez obzira na funkciju, važno je da police budu dobro uređene, ali i da se pravilno čiste i održavaju.

  Dizajneri Forma ideale imaju par saveta kada je organizacija prostora na policama u pitanju, a koji mogu pomoći da se one i funkcionalno i estetski iskoriste na najbolji način.

  Popunjavajte police sa merom

  Ono što je po rečima dizajnera bitno jeste da ne preopterećujemo police predmetima jer u tom slučaju nemaju nikakvu estetsku vrednost, već su vrlo često samo deo prostora gde se skuplja mnogo prašine

  Prostorna organizacija je isto jako važna, a ukoliko se opredelite da u vaš dom unesete neku novu policu, kao što je otvorena polica BUKI, treba da vodite računa o dve stvari – proporcionalnom uklapanju predmeta različitih dimenzija i ravnoteži.

  Ukoliko je polica „podeljena“ na dva dela, vodite računa da isto predmeta ima u oba dela. Izbor boja dekorativnih segmenata koji će se naći na polici mogu kompletirati izgled police i dati određeno „raspoloženje” kompoziciji.

  Pravilno organizujte predmete na policama

  Ukoliko posedujete police sa većim prostorom za odlaganje, preporuka je da vodite računa da svaki deo bude pravilno ispunjen i uređen. Neke dekorativne predmete ćete možda poželeti da uklonite, a neke druge da dodate na police i na taj način ostvarite potrebnu sinergiju boja i tekstura.

  Saksije sa manjim biljkama su odličan izbor za kombinovanje sa knjigama i dekorativnim predmetima.

  Takođe, ukoliko se odlučite za novu policu sa više prostora za odlaganje, idealno rešenje može biti polica ALANO R3, koja svojom formom unosi mogućnost odlične organizacije. Ovaj model police donosi dovoljno mesta za ramove sa fotografijama, omiljene knjige i pažljivo odabranu dekoraciju. Kod ove police, savet je da se elementi rasporede tako da leva i desna strana budu ravnomerno ispunjene.

  Na police koje su do poda, predlog je da se odlažu predmeti većih dimenzija jer će time sama polica biti stabilnija. Knjige možete slagati i vertikalno i horizontalno, kako biste oslobodili prostor, a ukoliko su omoti knjiga koje posedujete previše šareni, preporuka je da ih rotirate tako da se vide samo stranice. To će dati utisak neutralnosti i pročišćenosti, ali i slobodu da se poigrate različitim oblicima, teksturama i bojama dekorativnih predmeta.

  Polica kao pregradni zid – što da ne?

  Ako raspolažete dovoljno velikim prostorom, prozračna polica može da posluži kao pregradni zid. Jedna takva je polica MAURO koja, ukoliko je dobro pozicionirana, može učiniti životni prostor modernim, funkcionalnim, vedrim i prozračnim. Idealan je komad nameštaja koji može zauzeti centralno mesto u prostoriji ili između dve celine jedne veće prostorije.

  Pri odabiru polica i njihovom uređenju važno je da vodite računa o vrsti i veličini predmeta i dekorativnih elemenata koje uklapate u pojedine segmente police. Na taj način doprinećete boljoj funkcionalnosti, ali i estetskom doživljaju samog prostora.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE