Kad pandemija i venčanja prebaci onlajn - kako se sklapa DIGITALNI brak?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kad pandemija i venčanja prebaci onlajn – kako se sklapa DIGITALNI brak?

  Zbog krize koju je izazvala epidemija koronavirusa mnoge osnovne životne aktivnosti preselile su se na Internet, počev od kupovine namirnica, pa sve do rada od kuće.

  Ujedinjeni Arapski Emirati omogućili su čak i sklapanje braka preko Interneta za sve parove koji žele da se venčaju uprkos pandemiji koronavirusa, prenosi zvanična novinska agencija ove države.

  Ministarstvo pravosuđa, zaduženo za registraciju brakova u toj većinski muslimanskoj zemlji, otvorilo je internet stranicu na koju parovi mogu poslati dokumente potrebne za evidenciju braka. U sklopu nove usluge, budući supružnici su pozvani da izaberu sveštenika sa službeno odobrenog spiska.

  Tokom virtuelne ceremonije sveštenik od mladenaca traži digitalni potpis, a zatim izdaje digitalni dokument o sklapanju braka.

  U uobičajenim okolnostima brak muslimanskih vernika obavlja sveštenik kojeg imenuje vlada. Običaj je da se ceremonija s velikim brojem zvanica održi u sali za svadbe ili u mladinom domu.

  Svrha digitalne usluge sklapanja braka je zaštititi javno zdravlje i olakšati pristup pravnim procedurama u skladu sa aktuelnim okolnostima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE