Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica IVANA IVIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica IVANA IVIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Ovog puta, naša BIZmama je Ivana Ivić, direktorka Direkcije ljudskih resursa UniCredit Banke.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  U mojoj kompaniji već duže vreme primenjujemo takozvani Smart working koncept, koji podrazumeva fleksibilno radno vreme i mogućnost rada sa drugih lokacija. Stoga mi potpuni prelazak na rad od kuće u početku nije predstavaljao problem. Međutim, već nakon nekoliko dana bilo mi je jasno da je veliki izazov raditi domaći, spremati ručak, ići u nabavku, a pritom i detetu osmisliti kreativan način da se zabavi u kući. Kako naš narod kaže, što se mora nije teško i nekako još uvek uspevamo da jedni sa drugima provodimo kvalitetno vreme.

  Da li ste otkrili neku novu SUPER MOĆ?

  Moja mašta može svašta! Uverila sam se da je to zaista tako. Srećna sam što i dalje mogu da se prebacim u ulogu šetogodišnjakinje, da pravim kuće od kartona, da smišljam eksperimente, ali i da vozim autiće po stazi od lego kockica!

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Kada iz ove perspektive realno sagledam koliko sam vremena trošila u saobraćaju i koliko me je sve to umaralo, ovakav način rada nas rešava tih problema i to je svakako najveća prednost. Sada to vreme mogu da provedem sa svojom porodicom.

  Šta vam je najteže palo?

  Nedostaje mi jutaranja kafa i neobavezno ćaskanje sa mojim koleginicama i kolegama.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji:

  Znam da nas mame grize savest što deca provode više vremena uz TV i tablet nego što svi smatramo da treba. Znam da se svi jednako potresemo što često moramo da izgovorimo rečenicu “izađi iz sobe, mama mora da radi” i što vrlo često ručak nije na vreme… Ali, hajde da sve to posmatramo sa vedrije strane, da im dajemo primer, ili možda čak i potvrdu da su njihove mame zaista superžene i da mogu sve!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE