Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik o metrou i standardu: U Beogradu DVA ILI TRI automobila po porodici

  Između Vlade Srbije i Vlade Francuske potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti sprovodenja prioritetnih projekata u našoj zemlji, među kojima je i beogradski metro, čija izgradnja bi trebalo da počne krajem 2021. godine.

  „Potpisali smo veoma važan sporazum sa Vladom Republike Francuske“, rekao je ministar finansija Siniša Mali, nakon potpisivanja zajedno sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Risterom.

  U pitanju je sporazum o saradnji na realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata, a vrednost sporazuma je 581 milion evra.

  „Manji deo tog novca iskoristićemo za unapređenje elektrodistributivne mreže, 127 miliona, a preostali iznos, 454 miliona evra, biće uloženo u izgradnju prve linije metroa“, pojasnio je ministar.

  „Konkretno, ovde mislim na projekat izgradnje metroa u našem glavnom gradu i projekat unapređenja efikasnosti elektrodistributivne mreže u našoj zemlji“, kazao je Mali.

  Istakao je da će linija metroa ići od Makiša, preko centra grada pa do Mirijeva, a prema rečima predsednika Aleksandra Vučića koji je prisustvovao potpisivanju, očekuje se da izgradnja metroa neće koštati ispod 4,4 milijarde.

  Vučić je kazao da izgradnja metroa nije samo način da se reši saobraćani problem u Beogradu, u kojem standard ljudi stalno napreduje, pa nemamo više 0,3 automobila po porodici, već dva ili tri.

  To je, naglašava, ujedno i snaga jednog grada i države, a zahvalni smo francuskim prijateljima što će uz njihovu pomoć i znanje moći da se obavi ovaj zajednički posao uz interese kako za Francusku, tako i Srbiju.

  Izvor: Agencije, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE