Predsednik najavio da će se slikati na Instagramu i objaviti koliko nam je dobro

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik najavio da će se slikati na Instagramu i objaviti koliko nam je dobro

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi stopa rasta domaće privrede u prvoj polovini ove godine trebalo da bude izmešu 7,4 i 7,6 odsto, što će objaviti već popodne.

  “Imaćemo rast od 7,4 do 7,6 odsto. Imaćemo, oko pet popodne procenu, a ja ću da se slikam za instagram stori i reći ću kolika je stopa rasta “, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Velikoj Plani.

  On je dodao da su procene raste u prvom kvartalu plus 1,7 odsto, što je, kaže, bolje od očekivanog.

  “Očekivali smo za drugi kvartal, takva je bila prognoza MMF-a, da to bude 10,6 odsto. Nadamo se da to može da bude oko 13,5 procenata. Onda je to za prvu polovinu godine oko 7,4 do 7,6 odsto”, dodao je Vučić.

  Ako bude rast oko 7,5 odsto, onda zadržavamo dobre izglede za dalji rast, naglasio je predsednik.

  “Videćemo kakav će biti treći kvartal, da imamo rast od 6,5 odsto ove godine, što je više od očekivanog i značilo bi da budemo jedna od tri zemlje u Evropi”, rekao je Vučić.

  Dodao je da će za Srbiju to biti teže, jer je imala veću početnu bazu iz prethodnog perioda, za razliku od nekih drugih zemalja, poput onih na Mediteranu.

  Govoreći o jučerašnjem susretu u Skoplju sa premijerima Albanije i Severne Makedonije, Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, u vezi sa inicijativom Otvoreni Balkan, istakao je da osim besmislene politike zatvaranja i ksenofobije, nije čuo ozbiljnu argumentaciju protiv tog sporazuma.
  “Sve je zasnovano na evropskim principima slobodnog protoka kapitala, roba i usluga i ljudi”, kazao je Vučić.

  Dodao je da se radi u najboljem interesu zemlje i regiona, te da će se smanjivati troškovi prometa, običnih gradjana koji idu na turistička putovanja, podsticati saradnja.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE