Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Pred nama jedna od NAJTEŽIH sedmica, bližimo se ZATVARANJU“

  Sledi jedna od najtežih sedmica po pitanju koronavirusa, upozorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  „Današnji brojevi su lošiji nego prošle nedelje, ono što sam video u prvim satima. Sigurno sledi jedna od najtežih sedmica, ali borićemo se i verujem da ćemo se izboriti zajedno“, rekao je Vučić prilikom obilaska radova na izgradnji nove kovid bolnice u Kruševcu.

  Budući da je za ponedeljak najavljena sednica Kriznog štaba, Vučić je rekao da će nadležni poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali ih je zamolio za razumevanje, jer, kaže, država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava.

  „Da imamo u vidu da ako sve zatvorimo, ne znam od čega ćemo moći sve da platimo. Nismo imali probleme, nećemo ih ni imati, molim ih da to imaju u vidu, ali ćemo mi sve njihove odluke sprovoditi u delo“, rekao je Vučić.

  Rekao je da su zbog loše epidemiološke situacije u zemlji moguća ponovna zatvaranja, naročito u sektorima ugostiteljstva i turizma, ali je istovremeno najavio da će država, ukoliko do toga dođe, pomoći tom delu privrede novim merama.

  „Ako budemo morali da zatvaramo, a očigledno je da se bližimo tome, posebno u delu ugostiteljskih i turističkih potencijala, dobra vest je da ćemo pronaći način da im pomognemo, da li kroz plaćanje još jednog minimalca ili nekako drugačije, videćemo“, rekao je Vučić.

  Dodaje da je situacija u ekonomiji „užasna“ kada mnogi sektori ne rade, ali ističe da je država uspela da „uštedi za crne dane“ i da bi ljudi iz tih sektora trebalo da budu zadovoljni, jer će država učiniti sve da im pomogne.

  Predsednik je najavio da će nova kovid bolnica u Kruševcu biti završena do 15. decembra. Kazao je da će bolnica imati 150 kreveta intenzivne nege i 350 za poluintenzivnu negu.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ana

   Para očigledno imamo i previše, čim se razbacujemo i crkvi poklanjamo 2.000.000,00 Eur. Vernik sam, ali smatram da je Crkva već više nego dovoljno povlašćena, jer nikakve poreze nikome ne plaća, nikome ne polađe račune, kod njih ne dolaze nikakve inspekcije da češljaju dokumente i prihode. Lepo je što imamo divan Hram svetog Save, ali da li je zaista bilo neophodno da se u njega toliko ulaže poslednjih godina? Nije li i Crkva mogla da kaže da, dok Srbija ne postane malo jača i bogatija, sredstva planirana za Hram idu za škole, bolnice, za lečenje bolesne dece?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE