Požarevački "ponos i dika" i jedan od pobednika konkursa "Oni su heroji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Požarevački “ponos i dika” i jedan od pobednika konkursa “Oni su heroji”

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  Borac za svoje sugrađane

  Za vreme vanrednog stanja posebno su se istakli oni koji su svoje umeće i želju da pomognu iskoristili da fizički zaštite građane od koronavirusa.

  Na samom početku vanrednog stanja bilo je veoma teško doći do zaštitinih maski za lice. Ovakva situacija uspaničila je mnoge, pa su ljudi pokušavali da se štite na svoj način, maramama, improvizovanim maskama itd.

  Požarevljanima ova improvizacija nije bila neophodna. Jedan od njihovih sugrađana, Miloš Panić, odlučio je da za svoj grad napravi i lično podeli zaštitne vizire, kako bi se građani zaštitili od virusa.

  Ovo je Miloša, zajedno sa 26.000 glasova podrške uvrstilo u pobednike konkursa “Oni su heroji”.

  Mladi požarevački entuzijasta, sportista i humani volonter je od samog početka i za vreme vanrednog stanja pravio i poklanjao više od 100 vizir maske građanima na najugroženijim mestima rada.

  Vizire su tada dobili radnici na trafikama, u bolnici, policiji, ali i svi oni koji su mu se javljali i tražili vizire.

  Na kunkurs ga je prijavila sugrađanka, a o njemu ima samo reči hvale.

  “Takođe, Miloš je veoma aktivno radio na kreiranju video snimaka, čiji sadržaj je bio motivacija i podsticaj na društvenu odgovornos svih nas. Pored svega što je učinio za sugrađane, Miloš iza sebe ima puno ekoloških i volonterskih akcija, aktivno radi sa decom sa posebnim potrebama, pomaže starim licima i veliki je borac za očuvanje životne sredine u gradu. Sve pohvale za ovog velikog čoveka!”.

  U komentarima na Fejsbuku, Miloš je pored titule “heroja”, dobio i titulu “požarevačkog ponosa i dike”.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE