POVEĆANJA U PROSVETI: Početna plata 57.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POVEĆANJA U PROSVETI: Početna plata 57.000 dinara

  Zaposleni u prosveti u Srbiji dobiće od naredne godine povećanje od 14 odsto, potvrdila je za B92 predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

  Kao je objasnila, to znači da od januara početnik u prosveti sa sedmim stepenom stručne spreme ne bi smeo da startuje bez plate od 57.000 dinara. To se odnosi na učitelje, nastavnike, profesore, psihologe, pedagode, bibliotekare i sekretare.

  Janković je kazala da o procentu povećanja govori na osnovu informacija proizašlih iz potpisanog kontrolnog sporazuma Vlade Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda, o čemu potvrdu treba da da i sama vlada.

  Tim dokumentom je, kako navodi, propisana dinamika povećanja plata zaposlenima u javnim službama u kojoj je pola miliona zaposlenih u prosveti, zdravstvu, kulturi i nauci i u zavisnosti od prihoda državnog budžeta.

  On se odnosi na period od 30 meseci i prosveta tim dokumentom dobija najveće povećanje od 35 odsto, što znači da će posle povećanja od 14 odsto od Nove godine, prosvetnim radnicima do 2022. godine pripasti povećanje od dodatnih 21 odsto, objašnjava Janković.

  Izvor: B92

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Sonja

   Kako januar pa rečeno je jesen 2018. Ne moze bez lazi.

  • Dorana

   To je sasvim u redu! Međutim, nije u redu da penzioneri sa istim stepenom obrazovanja imaju za skoro 50% nižu penziju od plate početnika.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE