Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POVEĆAN porez na imovinu: Evo koliko će Beograđani plaćati više za stanove

  Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su na jučerašnjoj sednici odluku o prosečnoj ceni kvadrata za utvrđivanje poreza na imovinu u 2021. godini.

  Od ovih brojki i parametara ponajviše zavisi i koliki će porez na imovinu tokom naredne godine plaćati Beograđani, a on bi mogao da bude veći i preko šest odsto u odnosu na 2020. godinu.

  Zasad još nije poznato da li će biti povećana i visina poreza, ali je već sada jasno da će pojedini Beograđani plaćati veći porez pošto je porasla vrednost njihovih nekretnina.

  Na primer, procenjena cena kvadrata na osnovu koje se izračunava porez na imovinu, za ekstra zonu poslovanja, u 2020. iznosio je 195.052 dinara za stan, dok će naredne godine on biti 206.838 ili šest odsto veći.

  Vrednost kvadrata stana u prvoj zoni za 2020. je iznosila 190.091, a za sledeću će biti 199.942, što predstavlja povećanje od 5,18 odsto. U osmoj zoni procenjena cena kvadrata je sa 36.655 dinara skočila na 38.993 što je povećanje od 6,4 odsto.

  Interesantno je da je do mnogo manjih promena došlo u vrednovanju kuća po zonama, te da postoje delovi grada u kojima će građani koji poseduju ovakve objekte plaćati čak i manji porez na imovinu.

  Podsetimo, Grad Beograd je podeljen u čak 14 zona: ekstra zona poslovanja, ekstra zona stanovanja, prva zona, druga zona, treća zona, četvrta zona, peta zona, šesta zona, sedma zona, osma zona, zona zaštite zelenila 1, zona zaštite zelenila 2, zona ulaznih pravaca i zona specifičnih namena.

  Izvor: Večernje novosti, Blic

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pera

   Povećanje poreza u ovo vreme kada ljudi zbog zatvaranja firmi usled mera za sprečavanje širenja COVIDA 19, ostaju bez posla, je najblaže rečeno bezobrazluk. Država je izgleda rešila da puni kasu na teret gradjana, ispostavljaju se i kazne za parkiranje i do 25.000 dinara, elektronsku parking kartu ako ne uplatite do 5 minuta po parkiranju sledi kazna u vidu naplate dnevne karte...jednom rečju čerupanje gradjana.

   • Gradjanin

    Čist bahati bezobrazluk. 2020 regularno platio prez na imovinu u iznosu od 7.000 dinara , a dans mi stiglo za 2021 14.000 dinara?! Kojom bre to logikom? Već ste jednom dizali porez za 100% pa promenili zakon o imovini da bi lapali kako kome hoćete!?! Sada ste uveli da moram uložiti žalbu na vaše vaćarenje i još da platim taksu od 480 dinara, a da ne pričam što me maltretirate da se šetam, nerviram i gubim vreme zbog vaših budalaština. I naravno, žalba ne odlaže izvršenje naređenja. A ko zna kada ćete i da li ćete odgovoriti na žalbu. NIKADA GORE NIJE BILO NA SVIM DRŽAVNIM NIVOIMA ! Al se hvalite kako smo najbolji u celoj Evropi, pa možda i na svetu. Za krađu građana, da sigurno !

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE