Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Garaža u BG prodata za 50.000 EUR, cene stanova NE PADAJU!

  U Beogradu se smanjuje zakup poslovnog i stambenog prostora i cene zakupa, osim u luksuznim tržnim centrima i zgradama, ali cene stanova ne padaju, rekla je Kaća Lazarević, vlasnica istoimene agencije za nekretnine.

  Ona je za Betu rekla da velike multinacionalne kompanije i banke još mogu da dopuste sebi luksuz da skupo plaćaju poslovni prostor, dok ulični lokali „zvrje“ prazni ili se iz njih iseljavaju zakupci u potrazi za jeftinijim.

  „Cene poslovnog prostora u luksuznim tržnim centrima ne padaju, dok za manje prostore padaju, ali ima investitora koji i sada hoće da ulože novac u kupovinu lokala i izdaju ih za usluge brze hrane“, rekla je Lazarević.

  Dodala je da je velika potražnja poslovnog prostora za kockarnice i da, ako je dobra lokacija, potencijalni zakupci „ne pitaju za cenu“.

  „Uskoro će Beograd biti prepun apoteka, laboratorija i kockarnica“, rekla Lazarević.

  Cene stanova u novogradnji, prema njenim rečima ne padaju, čak se lakše prodaju skuplji i luksuzni stanovi.

  Na početku epidemije kada se radilo skraćeno došlo je, kako je rekla „do začepljenja u katastru pa je promet na tržištu nekretnina stao, a od juna je kao kad ispadne čep“.

  „Nedavno smo na Vračaru lakše prodali stanove čiji je kvadrat 3.600 evra nego one od 3.000 evra. Kvadrat na Ledinama je 1.300 evra, a mnogo se gradi na Lekinom brdu i kvadrat je od 1.850 evra do 2.250″, rekla je Lazarević.

  Dodala je da su naročito traženi stanovi sa garažama i da je teško prodati stan na Vračaru u starogradnji ako nema garažno mesto.

  Garaže se, prema njenim rečima, prodaju zavisno od lokacije po 15.000 do 30.000 evra, a nedavno je jedna garaža prodata za 50.000 evra.

  „Mislim da država gubi dosta novca od nepruženih usluga jer katastar sporo i nestručno radi i zatrpan je sa 700.000 predmeta, pa to usporava promet stanova“, rekla je Lazarević.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE