Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pošto kafa? Dobro delo. (VIDEO)

  Žitelji Brna i turisti odnedavno na jednom od trgova u centru tog grada mogu da popiju kafu, kapućino, uz kolačiće ili čokoladice i kad nemaju nijednu krunu u džepu dovoljno je da se obavežu da će učiniti jedno dobro delo.

  Crveni veseli kiosk na Zelenom trgu postavio je Libor Hoženji, a finansiraju ga gradske vlasti kao podsticaj žiteljima Brna da se druže, pomažu jedni drugima i više se interesuju za svoje okruženje.

  Na oglasnoj tabli kioska su ispisana dobra dela, kao: „kupiću beskućniku vodu“, „podići ću smeće s tla i baciti ga u korpu“, „iznenadiću nekoga ljubaznim telefonskim razgovorom“, ili: „pustiću starije da sednu u prevozu“. U svakom od kolačića uz kafu je ceduljica s po jednim dobrim delom.

  Dovoljno je da ko želi kafu odabere nešto sa spiska ili predloži neko svoje dobro delo, obaveže se da će to učiniti već danas, a, ako želi, može da se pohvali na sajtu „Dobro kafe“ kako je nazvan projekt, šta je učinio.

  „Planiram da postavim kioske i na drugim mestima u Češkoj. Ljudi obično ne ostanu na jednom dobrom delu već im pređe u naviku“, kazao je Hoženji za sajt projekta čeških nevladinih organizacija „Bez mržnje“.

  Gradske vlasti podržale su projekt i tako omogućile da u centru grada osvane kiosk Dobro kafe sa parolom „ne plaćajte parama, platite dobrim delom“.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE