Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Psiholog je dao dijagnozu likovima iz serije „Igra prestola“ i evo do čega je došao

  Dr. Kirk Honda je bračni i porodični terapeut koji je domaćin emisije „Psihologija u Sijetlu“. Baš u toj emisiji je pokušao da da dijagnozu par zločinaca iz emisije „Igra prestola“, kao da su pacijenti koji sede na njegovom kauču.

  Naravno, nijedan psiholog i psihijatar ne može dijagnostikovati nekog, stvarnog ili izmišljenog, a da ga ne upozna. Ali, Honda je poželeo da nas zabavi. Sajt Business Insider je slušao emisiju i prekucao šta je to Honda govorio. Mi vam sada prenosimo najzanimljivije delove….

  1. Remsi Bolton (Ramsay Bolton): Seksualni sadizam, sadizam, antisocijalan poremećaj, psihopatijaRemsi Bolton_youtubeprintscreen

  „Po mom mišljenju, Remsi ima poremećaj seksualnog sadizma zajedno sa sadističkim poremećajem ličnosti… budući da pokazuje da mu takva vrsta seksualnih aktivnosti odgovara, kao i da je kod njega prisutno i potpuno odsustvo kajanja kada je u pitanju patnja drugih,“ govori Honda.

  Honda smatra da je Remsi najproblematičniji lik u seriji budući da uživa ogromno zadovoljstvo prilikom povređivanja drugih, čak i kada mu njegovo sadističko ponašanje ne ide u prilog na duge staze.

  Honda dodaje da su psihički poremećaji ovog lika nastali verovatno zbog njegovog genetskog materijala nasleđenog od Rus Bolton (Roose Bolton) koja je takođe pokazala značajna psihopatska ponašanja, posebno pre Remsijevog rođenja.

  2. Džofri Barateon (Joffrey Baratheon): Poremećaj ponašanja i sadistički poremećaj ličnostiDžofri_youtubeprintscreen

  Honda veruje da Džofri pati od specifične forme sadističkog poremećaja ličnosti koji se zove tiranični sadizam zbog njegovog naslađivanja prilikom verbalnog i fizičkog zlostavljanja drugih ljudi.

  Honda je oklevao da Džofriju da suviše oznaka jer se poremećaji ličnosti kod maloletnika obično ne dijagnostikuju dok ne postanu zreli, odnosno dok se ne završi njihovo formiranje ličnosti. Upravo iz tog razloga je Honda dijagnostikovao Džofrija sa poremećajem ponašanja jer ispoljava obrazac time što narušava prava drugih.

  Honda veruje da Džofrijevi poremećaji potiču od pretrpljenog „očevog zlostavljanja, udaljene i distancirane majke, traume zbog roditeljskog sukoba i nasilja, zbog toga što izgleda kao devojčica  zbog čega su ga zadirkivali, majke koja je pila u trudnoći…“

  3. Sersej Lanister: Anti-društveni poremećaj/PsihopatijaSersej Lanister_youtubeprintscreen

  Sersejina dijagnoza nije tako očigledna kao druge, Honda kaže, jer je njena pozicija pozicija žene u visoko patrijarhalnom društvu. Sersej je pomaknuta na marginu i zlostavljana od strane svoga oca i muža u mlađem dobu i okružena je kontekstu u kojem se ceni moć. Tako je njeno psihopatično ponašanje verovatno rezultat okolnosti i društva, pre nego lilnosti.

  Za razliku od Džofrija i Ramsija, većina Sersejinih anti-socijalnih postupaka su „instrumentalni i u cilju sticanja moći, te bi mogli biti i smatrani za činove preživljavanja, iz nejne perspektive“.

  Honda veruje da bi Sersej takođe mogla i da ima problem zloupotrebljavanja alkohola, iako ne izgleda da pati od bilo kakvih loših efekata prepijanja. „Po mom mišljenju, ona pije kako bi pobegla od svakodnevnih stresnih situacija, a to je metod kome mnogi pribegavaju,“ napominje Honda.

  Izvor: BIZLife, Bussinesinsider.com

  Foto: Youtube printscreen

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE