Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle silnih problema GOTOV istočni krak

  Radovi na poslednjoj deonici istočnog kraka Koridora 10 su završeni i plan je da se ova deonica pusti u saobraćaj 9. novembra, kažu u Javnom preduzeću Koridori Srbije.

  To se poklapa i sa poslednjim obećanjem ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović.

  Sredinom oktobra Koridorima je odobreno dodatnih 300 miliona dinara za, kako su rekli u ovom preduzeću „završne radove na izgradnji deonice Bancarevo – Crvena Reka i za elektro-mašinsko opremanje tunela“, a rok za završetak ovih radova bio je 30. oktobar.

  Sada je ova deonica u potpunosti završena, kažu u Koridorima, i ispoštovan je rok koji je bio predviđen za dodatne radove.

  Završeni su svi građevinski radovi koji su preduslov bezbednog korišćenja autoputa za saobraćaj na jednoj od najzahtevnijih i najkompleksnijih deonica na Koridoru 10, kažu u Koridorima.

  Kompletan auto-put od Niša do granice sa Bugarskom u ukupnoj dužini od 87 km, građani će moći da koriste od 9. novembra, dodaju u ovom Javnom preduzeću, za kada je zakazano svečano otvaranje.

  Ipak, tu neće biti kraj radovima, jer ostaju radovi na trajnoj stabilizaciji dve kosine koji će se odvijati i tokom naredne godine. Međutim, to nikako neće uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja na ovom delu trase autoputa, saopštavaju u Koridorima.

  Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je i kompletno ispitivanje šta se sve dešavalo na izgradnji ovog puta u poslednjih 20 godina. Izgradnju je obeležilo konstantno probijanje rokova, asfalt koji je popucao i pre otvaranja i brojni problemi sa izvođačima.

  Direktor izgradnje u Koridorima Srbije Aleksandar Senić rekao je da je kompletan krak koštao 476 miliona evra, a samo je u poslednja dva meseca Vlada Srbije doplatila, najpre više od 1,4 milijardi dinara, a onda i dodatnih 300 miliona.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Koridori Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE