Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država nudi u ZAKUP rečne obale

  Javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode ponudilo je u zakup državno vodno zemljište uz 16 reka na kome će biti dozvoljeno vađenje rečnih nanosa.

  Na Dunavu, Savi, Drini, Limu, Velikoj Moravi, Južnoj Moravi i Zapadnoj Moravi početna cena godišnje zakupnine je 16,5 dinara po kvadratnom metru državnog zemljišta u zonama gde je dozvoljeno vaditi nanose – pesak i šljunak.

  U dunavskoj zoni, od ušća Nere do Golupca, nema ograničenja u količinama nanosa koji se mogu izvaditi, a dodatno je u ostalih pet zona dunavskih obala dozvoljeno vaditi godišnje ukupno 3,2 miliona kubika nanosa.

  Dozvoljeni godišnji obim vađenja rečnih nanosa Save je 300.000 kubika, Drine 630.000 kubika, na Limu je to 195.000 kubika nanosa, dok je za tri Morave ukupno propisana mogućnost vađenja 1,5 miliona metara kubnih rečnih nanosa.

  Ponuđen je zakup za vađenje manjih količina rečnih nanosa na pet Timoka koji postoje u Srbiji, Peku, Kolubari, Nišavi i Vlasini.

  Rokovi za podnošenje pisanih ponuda su 28. i 29. novembar, ponude će tada biti otvorene, a rešenja o davanju u zakup biće doneta u dodatnom roku od 10 dana.

  Kako je navedeno, ugovori o zakupu trajaće do 28. septembra 2021. godine.

  Izvor: Politika

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE