Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle 5 godina na birou sa prosekom 9,57, doktorku zaposlio ministar za dan

  Posle pet godina provedenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Gadžinom Hanu, u kome je bila jedina nezaposlena doktorka, i uzaludnog prijavljivanja na konkurse u tom mestu ali i širom Srbije, Marija Stanković (30) iz Donjeg Dragovlja kraj Gadžinog Hana, dobila je svoj prvi posao, nakon pisanja medija, u zdravstvenoj stanici Policijske uprave u Nišu.

  Stanković je poziv da počne da radi kao lekar dobila lično od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, jedan dan nakon što su agencija Beta i Radio televizija Srbije objavile reportažu o njoj.

  Stanković je za agenciju Beta rekla da se nakon poziva ministra, sve odvijalo veoma brzo, prošla je preglede i neophodne provere i počela da radi.

  „Posao doktora u policiji je vrlo zanimljiv. Idem već dve nedelje na gađanje sa policajcima“, izjavila je Stanković.

  Beta/Biljana Ljubisavljević

  Kako je kazala Stanković, koja je i majka petogodišnjih bliznakinja Irine i Isidore, za samo par nedelja, život njenih ćerki, supruga i nje same bitno se promenio pošto se čitava porodica zbog njenog zaposlenja preselila u Niš.

  Novi život koji su započeli, dodala je Stanković, bolji je za čitavu njenu porodicu tako da se nada da će u policiji dobiti i stalno zaposlenje nakon isteka šestomesečnog ugovora koji sada ima.

  Stanković je od samog diplomiranja 2015. godine do nedavno, bila jedini lekar na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Gadžinom Hanu, a posao nije uspevala da dobije ni u Domu zdravlja u Gadžinom Hanu, niti u drugim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

  Dok je tragala za poslom sa diplomom Medicinskog fakulteta koji je završila sa prosečnom ocenom 9,57, Stanković nije sedela „skrštenih ruku“, već je priskakala u pomoć meštanima kada im je bila potrebna medicinska pomoć.

  Nakon objavljivanja reportaže stigli su joj i pozivi za zaposlenje u jednoj privatnoj klinici u Nišu, u Domu zdravlja u Beogradu i bolnici u Republici Srpskoj, ali je poziv za posao u policiji bio prvi i najprivlačniji.

  Marija je nezaposlena doktorka sa prosekom 9,57 – radila bi bilo gde

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Biljana Ljubisavljević

  What's your reaction?

  Komentari

  • SVETLA

   U drzavi gde postoji vladavina prava,postoje konkursi,dostupni svima.U nasoj drzavi ,budete primljeni pa se raspise konkurs,a sve sa ciljem da pojedinci ,nepismeni ,demonstriraju svoje,, samopouzdanje".Na zalost,ovo je dokaz da nije mogla legalno da nadje posao,Ovo je zastupljeno najvise kao sto se vidi u drzavnim organima,a koji bi trebali da procesuiraju i osudjuju za ovakva krivicna dela.Cestitke doktorki i novinaru ,koji su izneli u javnost ovu sramotu i bedu naseg moralnog sistema.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE