Pošiljke i slanje novca ka Ukrajini funkcioniše, stale kurirske usluge

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pošiljke i slanje novca ka Ukrajini funkcioniše, stale kurirske usluge

  Pošiljke, odnosno poštanski saobraćaj Pošta Srbije obavlja sa Ukrajinom i Rusijom, dok je slanje novca za Ukrajinu omogućeno korišćenjem usluge PostCash (medjunarodna uputnica), s tim što je isplata ograničena na lokacije koje su izvan regiona Donjeck i Lugansk, a u zavisnosti od trenutne bezbednosne situacije, saopštila je danas Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

  Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, zbog trenutnog stanja i konflikta izmedju Rusije i Ukrajine na teritoriji Ukrajine, obustavili su prijem pošiljaka za teritorije Rusije, Ukrajine i Belorusije.

  Kurirska služba

  Kurirska služba

  ERGP (European Regulators Group for Postal Services) pokrenuo je akciju za podršku inicijativi evropskih poštanskih operatora, pokrenutoj sa ciljem smanjenja ili ukidanja poštarina za pošiljke naslovljene za Ukrajinu koje sadrže humanitarnu pomoć.

  Nije bilo zahteva za slanje humanitarne pomoći

  Poštanski operatori kurirskih i ekspres usluga, kao i Pošta Srbije, obavestili su RATEL da do sada nisu imali nijedan zahtev za slanje humanitarne pomoći građanima Ukrajine.

  Situacija će se pratiti I prilagođavati dalji koraci shodno situaciji na terenu u skladu sa interesima korisnika usluga i preporukama međunarodnih organizacija u oblasti poštanskih usluga.

  Univerzalna poštanska usluga, obuhvata, između ostalog – prijem, preradu, prevoz i uručenje pismonosnih pošiljaka mase do dva kilograma, prijem i uručenje paketa mase do deset kilograma u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, prijem paketa do 10 kilograma i uručenje paketa mase do 20 kilograma u međunarodnom poštanskom saobraćaju, zatim prijem, prenos i isplatu poštanske uputnice u unutrašnjem i međunarodnom poštanskom saobraćaju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE