Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Serija, Netflix

  Počelo je: Netfliks najavio KRAJ DELJENJA šifri, 3 zemlje prve NA UDARU

  Nekoliko nedelja nakon najavljenog poskupljenja, Netfliks je saopštio da kreće u borbu protiv deljenja šifri među ljudima koji ne žive u istom domaćinstvu.

  Striming platforma Netfliks trenutno testira načine da spreči deljenje šifri naloga među korisnicima koji ne žive zajedno, a oni koji to ipak žele, moraće da plate više za takvu privilegiju.

  „Iako je praksa popularna, ona je ipak stvorila zabunu o tome kada i kako se Netfliks može deliti sa drugim ljudima. Kao rezultat toga, nalozi se dele van domaćinstva, a to utiče na naše mogućnosti investiranja u sjajne nove TV sadržaje i filmove namenjene našim korisnicima“, izjavio je Chengyi Long, direktor za inovacije proizvoda u kompaniji.

  netfliks

  netfliks, kompjuter, serije

  Testiraće se u Čileu, Kostariki i Peruu

  Tokom testnog perioda Netfliks će se fokusirati na tri zemlje, a to su Čile, Kostarika i Peru. U tim zemljama će osim mogućnosti prebacivanja profila na nove naloge pretplatnici dobiti ponudu da dodaju dodatnog gledaoca u svoj paket po nižoj ceni.

  Ovo nije prvi put da Netfliks eksperimentiše as načinima borbe protiv deljenja šifri naloga. Prošle godine je kompanija eksperimentisala sa alatom verifikacije naloga kako bi sprečila neovlašćene korisnike da koriste tuđe naloge.

  Sa druge strane, mogućnost dodavanja dodatnog člana i opcija prenosa profila ukazuju na to da u Netfliksu razmišljaju strateški kada je reč o pokušaju nastavka rasta dok broj pretplatnika nastavlja da opada.

  netfliks

  netfliks, serije, deljenje šifri

  Kako pišu američki mediji, ako ova kompanija planira da zadrži tron kralja „striminga“, onda mora da nastavi da finansira svoj skuplji originalni sadržaj. Međutim, taj novac mora da se zaradi, a jedan od načina je upravo borba protiv neovlašćenog deljenja šifri naloga.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE