Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao za najbolje mlade lekare i suze zbog dobijene šanse

  Ugovore o zaposlenju danas će dobiti 60 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

  On je naveo da je među njima i devojka koja je već napustila zemlju i otišla u SAD da radi, ali se vraća jer je dobila priliku u Srbiji.

  Mlada doktorka, kako kaže, kada je stigao poziv iz Srbije nije se dvoumila – odmah je prihvatila ponudu. Njen ugovor danas će primiti otac, a ona u Srbiju stiže 31. decembra, jer nije mogla ranije da rezerviše kartu.

  „Mogu da vam kažem da su plakali, kada su dobili poziv za posao. Njih 60 najboljih dobiće posao i specijalizaciju. Imali smo devojku koja kao najbolji diplomac Medicinskog fakulteta radi kao medicinska sestra u jednoj privatnoj klinici“, rekao je Lončar za TV Pink.

  Među najboljima je i jedan bračni par – devojka je u sedmom mesecu trudnoće i danas će dobiti ugovor za posao u KBC Dragiša Misović, a mladić na Banjici.

  Lončar dodaje da će najbolje diplomace svih medicinskih fakulteta u Srbiji zapošljavati na svakih šest meseci, ali da treba mnogo vremena da se ispravi sve lose što je rađeno.

  „Prošlo je vreme kada se zapošljavalo za novac i preko veze. To su ljudi shvatili“, naglasio je ministar.

  Dodaje da se nastavlja ulaganje u zdravstvo i da su gorući problemi Infektivna klinika KCS, novi Narodni front, Tiršova 2.

  Izvor: B92/agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Emigrant

   Pa kako ja ne mogu da se prebacim na bolje radno mesto i bliže kući, putujem svaki dan 90 km,već mi treba jaka partijska veza ili rodjacko -prijateljska. O specijalizaciji da ne pričam... Ko je ovde lud?

  • Baki 55

   Kaže dr Smrt da dobija posao i mladi bračni par gde je gospođa trudnica. Mogu da zamislim njeno oduševljenje dobila je posao (i platu). Mogu da zamislim njeno oduševljenje kad na porodiljskom bude primala platu od par hiljada. Gospođica koja se vraća iz Amerike se verovatno vodi onom: Sedi disi jer kaki si ni za disi nisi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE