Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posao, šetnja pasa

  Kako preživeti inflaciju? Ovo su poslovi uz koje možete dodatno da ZARADITE

  Inflacija, odnosno rastući životni troškovi, podstakli su mnoge u našoj zemlji da potraže dodatni posao jer ne mogu da obezbede egzistenciju radeći samo za poslodavca. Slobodno vreme koriste da zarade novac, a među honorarnim poslovima koji se mogu naći su čuvanje pasa, bejbisiting, nega starih lica, kao i predavanje engleskog jezika od kuće strancima.

  Jedan od sve traženijih dodatnih poslova je čuvanje pasa budući da sve više ljudi ima kućne ljubimce. Taj trend je uzeo zamah od početka pandemije korona virusa. U inostranstvu je briga o životinjama prepoznata kao veoma unosan posao.

  Čuvanje pasa isplativo kao dodatni posao

  Na primer u Americi jedan od šetača pasa zarađuje 60 dolara po satu za šetnju tri do pet ljubimaca. Za razliku od SAD u Srbiji je svakako manja dnevna zarada i kreće se do 1000 dinara, a oni koji žele takav angažman često traže posao preko oglasa.

  U jednom od brojnih oglasa tražilac posla navodi da čuvanje pasa sa hranom vlasnika košta 6 evra nadomak Beograda, dok je dan sa hranom 7 evra. On je ponudio čak i organizaciju prevoza. Odlazak po psa naplaćuje 15 evra, a vraćanje 15 evra.

  Posao, šetanje pasa

  Posao, šetanje pasa (Unsplash)

  Međutim, ima i onih koji imaju kriterijume za odabir ljubimaca koje će čuvati tokom odsustva vlasnika.

  „Čuvam pse manje i srednje rase, ako idete na put ili imate obaveze. Sve po dogovoru. Cena 1.000 din (24h) vaša hrana“, stoji u jednom od oglasa.

  Briga o deci i starima kao posao

  Osim čuvanja kućnih ljubimaca, ljudima je često kao usluga potrebna i briga o najmlađim članovima porodice s obzirom da su roditelji uglavnom odsutni ceo dan zbog posla od 9 do 17 sati.

  Jedna žena od 45 godina oglasila se da njena satnica za čuvanje dece iznosi 400 dinara. Pored zbrinjavanja dece, nudi i čuvanje pasa srednje i manje rase, dok su vlasnici na odmoru.

  U oglasima se mogu naći i stručna lica koja nude svoje usluge brige o deci. Među njima je sestra-vaspitač sa dugogodišnjim iskustvom. Kako je istaknuto, njena cena po satu je 600 dinara.

  Posao, briga o deci

  Posao, briga o deci (Unsplash)

  Nega starih lica je takođe jedan od poslova koji omogućava dodatnu zaradu. Postoji mnogo oglasa u kojoj se nudi ta vrsta usluge. U jednom od njih stoji da osoba, koji traži taj posao, nudi uslugu kućne nege polupokretnih i nepokretnih lica. Cena koju je navela na sajtu je 1.400 dinara. U opisu je takođe dodala da njen posao podrazumeva „kupanje, presvlačenje prevenciju dekubitnih stanja, previjanje, davanje terapije i hranjenje“. Kada je reč o ostalim oglasima na istu temu, kojih ima mnogo, uglavnom nisu istakli cene brige o starima, već su stavili da informacije daju po pozivu.

  Kućne pomoćnice su tražene

  Potraga za kućnim pomoćnicama je takođe velika. Za nepuno radno vreme, kako se navodi u jednom oglasu, ona može da zaradi 400 do 500 dinara. Posao uključuje održavanje higijene u kući, asistenciju oko dvoje male dece i kuvanje.

  Radno vreme je od 16 do 20 ili 21 sat. Postoji i mogućnost rada vikendom, koji je više plaćen. Na sajtovima se može naći još dosta oglasa za kućnu pomoćnicu, a detalje o angažmanu i plati, takođe daju kada ih pozovete za dogovor.

  Kućna pomoćnica, posao

  Kućna pomoćnica, posao (Unsplash)

  Predavanje engleskog jezika onlajn

  Još jedan od popularnijih dodatnih poslova je predavanje engleskog jezika od kuće strancima. Taj posao ne oduzima mnogo vremena dnevno budući da se obično radi po dogovoru sa učenicima. Na jednom sajtu može se naći takva ponuda.

  „Predavanje engleskog jezika online od kuće Japancima. Trenutno je u toku akcija da se uz prvu platu dobija 45 dolara bonus. Nije potrebno iskustvo, niti diploma, potrebno je samo da znate solidno jezik i da budete pozitivni“, navodi se.

  Predavanje engleskog, posao

  Predavanje engleskog, posao (Unsplash)

  Kada se uzme u obzir zarada od dodatnih poslova, ona nije zanemarljiva i kreće se od 400 dinara i može ići preko 1000 dinara dnevno. Ako bi svakog radnog dana zaradili 1000 dinara dodatno, na mesečnom nivou imali bismo 20.000 dinara.

  Podsećamo, prosečna zarada (bruto) obračunata za jun 2022. godine iznosila je 102.523 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 74.302 dinara, stoji na sajtu za Republički zavod za statistiku. Budući da mnogi rade za manje para ili za minimalac koji iznosi oko 35.000, a da su cene „otišle u nebo“, dodatni izvor prihoda postaje neophodan.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE