Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Portonovi domaćin jedinstvenog interaktivnog projekta

  Svi smo mi deo, a celina. To je noseća poruka novog interaktivnog kreativnog projekta umetnice Svetlane Ninković, pod nazivom PART OF MY HEART. Svi zainteresovani će ovaj projekat moći da vide u petak i subotu, 22. i 23. jula, ispred galerije Pizana, Portonovi.

  Tokom oba dana, u periodu od 19 do 22 časa, poznata beogradska umetnica slikaće na panel pločama velikih dimenzija, po čemu je i prepoznatljiva. Kako kaže, i svi prisutni imaće priliku da budu deo njenog performansa.

  „Svi smo mi deo jedne velike celine i upravo to želim da pokažem ovim kreativnim projektom. Svaki prolaznik i posetilac će tako dobiti priliku da pogleda duboko u sebe i način na koji učestvuje u ovom svetu, kao deo celine u kojoj smo svi povezani i u kojoj smo svi kreatori, a ne samo puki posmatrači“, istakla je Ninkovićeva.

  Svetlana Ninković

  Portonovi i Pizana zajedničkim snagama žele da javnosti približe umetnost na interaktivan način

  Zanimljivo je da će se ovaj kreativni performans dogoditi baš u Portonovom, koji važi za jedinstvenu kombinaciju luksuza, vrhunskih nekretnina i dizajna, kao i impozantne, netaknute prirode Bokokotorskog zaliva. Različiti delovi inspirisani mediteranskim i neprikosnovenim crnogorskim duhom, sastavljeni su u jednu celinu, koja se ne može pronaći nigde drugde na svetu.

  Upravo iz tih razloga se umetnica Svetlana Ninković odlučila upravo za ovu tematiku svog projekta. Poznata je kao apstraktna slikarka čije se boje prelivaju sa platna na odeću i kožu. Njeni radovi karakterišu jarke boje i veliki formati, na kojima emocije i slobodu pretvara u boje na platnu.

  Ljiljana Milošević, poznato lice koje stoji iza galerije Pizana još od njenog osnivanja, ističe da na ovaj način žele da, u saradnji sa Portonovim, javnosti približe umetnost na interaktivan način.

  „Pizana raste i razvija se sa umetnicima i posetiocima već više od tri decenije. Ovog puta ćemo zajedno sa Svetlanom svima omogućiti neposredno učešće u stvaranju jednog umetničkog dela. To je upravo ono što ova dva dana čini nesvakidašnjim. Na ovaj način, umetnost još jednom postaje deo nas, a mi njen neraskidivi deo“, rekla je Miloševićeva.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Portonovi

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE