Polovnjaci u Srbiji POSKUPLJUJU iz dva razloga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Polovnjaci u Srbiji POSKUPLJUJU iz dva razloga

  Polovni automobili poskupljuju jer se naplaćuje realnija carina na uvoz u Srbiju, rekao je predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Milan Belin.

  “Od pre 15-20 dana na carini se primenjuje katalog o vrednostima polovnih automobila Auto-moto saveza umesto da se carine po navedenim vrednostima u ‘ulaznim’ fakturama u kojima su prodavci odredjivali vrednost, a ona je bila niža od stvarne”, rekao je Belin za Betu.

  Dodao je da je Auto-moto savez i do sada imao katalog vrednosti polovnih automobila koji je svake godine korigovao, ali iz nepoznatih razloga nije primenjivan na carini.

  Na cenu će, kako je rekao Belin, verovatno uticati i odluka Nemačke da za polovna vozila daje garanciju od godinu dana.

  Polovnjaci su, prema njegovim rečima skuplji i zato što su više traženi zbog manje ponude novih automobila, čija je proizvodnja, usled pandemije, otežana zbog nabavke repromatetijala iz Kine.

  Belin je rekao da je prodaja novih automobila u prva tri meseca u ovoj godini povećana za 9,5 odsto, odnosno za 500 komada, u odnosu na isti period 2020. godine.

  Najtraženiji automobili su oni koje proizvode Fijat, Škoda, Citroen, Dačija, i koštaju od 10.000 evra do 15.000 evra, a od luksuznih Mercedes, BMW i Audi.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE