Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Policija, vozila

  Policija pojačala KONTROLU na Koridoru 10 zbog bezbednosti putnika

  Panevropska saobraćajnica Koridor 10 najfrekventnija je tokom leta. Pred prvi veliki turistički talas policija je pojačala kontrolu. Patrole su duž celog auto-puta na odmorištima, benzinskim stanicama i naplatnim rampama.

  Na višečasovna čekanja na granici i naplatnim rampama, oni koji svake godine u sezoni putuju tim koridorom, već su navikli. Obaveštenja o gužvama i eventualnim radovima na putu bila bi im od koristi. Prvi put, takvu informaciju, kao i pomoć, ovog leta mogu da dobiju i od policije.

  „Vozači se najčešće žale na to što na deonici auto-puta od Niša do Dimitrovgrada, odnosno do graničnog prelaza Gradina, nema nijedne benzinske pumpe i nijednog parkirališta sa ugostiteljskim objektima gde bi mogli da naprave pauzu“, kaže komandir SPI Pirot, major policije Dragan Adamović.

  Policijski službenici raspoređeni su na stotinu lokacija na Koridoru 10. To se pokazalo kao odličan potez države, jer se učesnici u saobraćaju osećaju bezbednije. Posebno oni koji na odmor idu preko turističkih agencija, autobusom, i koji su često na meti lopova, piše RTS.

  Policja

  Policija, BL

  Kontrola policije veliko olakšanje za prevozničke agencije

  „Našem vodiču koji napravi pauzu na odmaralištima puno znači i bezbednije se osećaju putnici kada znaju da je to mesto obezbeđeno, da ne postoji mogućnost krađe u autobusu. U svakom slučaju, oni vode računa da li se autobus parkirao na bezbedno mesto i na takav način su nam putnici apsolutno bezbedni“, kazao je Petar Knežević iz prevozničke agencije „Grand turs“.

  Ni putnici u tranzitu nisu sasvim zaštićeni od lopova.

  „Bez obzira na to da li su to naši državljani ili stranci, izvršioci ovih krivičnih dela dolaze i pokušavaju da iskoriste trenutak odmora ili nepažnje učesnika u saobraćaju. Koriste povoljan trenutak i oduzimaju ručni prtljag, torbice ili nešto slično, sve one predmete u kojima se može nalaziti novac i vrednosti. Drugi način, kada se ljudima koji tranzitiraju ukazuje na eventualni kvar vozila koji ne postoji, a zatim se ti ljudi, stranci uglavnom, vode u servise koji se nalaze duž Koridora 10 vrši se navodna popravka, a nakon toga vrši se naplata koja iznosi više, ponekad i više hiljada evra“, ukazao je Dragan Bogosavac, pomoćnik načelnika Uprave policije Beograd.

  Prošle sezone, kroz Srbiju je prošlo više od četiri miliona vozila, odnosno trinaest i po miliona putnika. Policija je evidentirala 12 krivičnih dela, 40 odsto manje nego prethodnih godina.

  I to je, kažu u policiji, rezultat pojačane kontrole koja je na Koridoru 10 uspostavljena prošle godine.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE