Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Policajac u vanrednom stanju i najmlađi pobednik konkursa „Oni su heroji“

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  „Živko nije posustao ni u najtežim trenucima“

  Najmlađi pobednik konkursa “Oni su heroji” u organizaciji Delegacije Evropske Unije i Er Srbije, zove se Živko Krivokuća.

  Osim što je najmlađi pobednik konkursa, ovu titulu nosi i na svom radnom mestu. Kao granični policajac na granici sa Republikom Hrvatskom u Bačkoj Palanci počeo je da radi sa nepune 22 godine i time postao najmlađi zaposleni na ovoj granici.

  Na konkurs su ga kandidovale kolege, a prikupio je gotovo 27.000 glasova podrške građana iz cele zemlje.

  “Iako je najmlađi policajac na granici, Živko nije posustao ni u najtežim trenucima, ostao je uz svoje kolege nesebično pomažuću svima kojima je pomoć potrebna!”, rečeno je na sajtu onisuheroji.rs o ovom junaku velike priče.

  Njegovo rodno mesto, Tovariševo, nalazi se u blizini drevne tvrđave Bač,  reke Dunav i srpsko-hrvatske granice.

  Od momenta stupanja na dužnost suočavao se, ne samo sa karakterističnim graničnim problemima, poput migracija, već i sa izazovima sa kojima se niko od njegovih kolega ranije nije susretao.

  Ubrzo nakon prijema u službu, u Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa. Živku je taj dan postao jedan od najupečatljivijih u njegovoj kratkoj karijeri.

  “Osećalo se uzbuđenje i neizvesnost. Čak pomalo i strah. Niko nije znao šta da očekuje i šta će se od nas očekivati”.

  Međutim, ubrzo se tim sa graničkog prelaza Bačka Palanka uigrao.

  “Kolege su mi jako puno pomogle. Pored redovnog posla, sada smo davali i informacije građanima i strancima o uslovima ulaska u Srbiju, kao i o tome koje su im obaveze tokom vanrednog stanja”.

  Izvor: BIZlife

  Foto: EU info centar

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE