Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kina, nezaposlenost

  Poeni za vožnju biciklom i sadnju drveća: Kineska provincija „ekološki“ motiviše stanovnike

  Severoistočna kineska provincija Liaoning pronašla je nov način da podstakne svoje stanovnike da koriste javni prevoz, razvrstavaju kućno smeće i sade drveće dodeljujući im bodove za osvajanje nagrade.

  Liaoning je nedavno pokrenuo platformu za podsticanje ponašanja koje može da smanji emisije ugljenika usred napora Kine da ostvari zacrtane ciljeve vezano za maksimum ugljenika i ugljeničnu neutralnost, objavila je agencija Sinhua.

  Tako, na primer, dva boda može da se dobije za jednominutnu vožnju biciklom, a svaki dan može da se zaradi najviše 160 poena.

  Sakupljeni poeni se mogu zameniti za robu, usluge ili kupone za popust koji se nude na platformi, rekao je Čen Jongmin, šef Kineske berze razmene emisija Liaoning koja upravlja platformom, dodajući da će se u ponudi za osvojene kupone naći više dnevnih potrepština kao što su peškiri i pribor za jelo.

  Kina, zastava

  Kina (Pixabay)

  Platforma može pomoći lokalnim vlastima da motiviše javnost da učestvuje u kampanji za smanjenje emisija, rekao je Džang Čeniu, zamenik direktora Biroa za ekologiju i životnu sredinu grada Šenjang, Liaoning.

  Kina je najavila da će dostići vrhunac emisija ugljen-dioksida pre 2030. godine i postići neutralnost ugljen-dioksida pre 2060. Idući napred na putu zelenog razvoja, uložila je sve napore da ispuni svoja obećanja.

  U 2021. godini kineska emisija ugljen-dioksida po jedinici BDP-a opala je za 34,4 odsto u odnosu na 2012, navodi Sinhua.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE