Podnete prijave protiv trgovaca koji ograničavaju prodaju goriva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Podnete prijave protiv trgovaca koji ograničavaju prodaju goriva

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je u toku prethodne večeri tržišna inspekcija utvrdila povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata na kojima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje.

  U prvoj od kontrola koje su obavljene na osnovu prijave koja je stigla u 22 časa na elektronsku adresu, utvrđeno je da je maloprodajni objekat istakao obaveštenje o ograničenju u količini prodaje za putničke automobile maksimalno 20 litara, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, što je suprotno Zakonu o zaštiti potrošača.

  Za prekršaj kazna od 50.000 dinara

  Naloženo je otklanjanje nedostatka, što je trgovac odmah učinio. Za ovaj prekršaj je propisana fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara.

  Provera je sinoć izvršena na još četiri prodajna mesta, u Babušnici, Кragujevcu, Novom Sadu i Beogradu i u svim nadzorima inspekcije utvrdjena je povreda Zakona o zaštiti potrošača, navodi se u izveštajima tržišne inspekcije resornog ministarstva.

  Panika i gužve na pumpama

  Na društvenim mrežama kružile su informacije I objave sugrađana da na nekim pumpama ima  ograničenja prodaje goriva, a  primećene su velike gužve na benznskim stanicama.

  Ovakvi potezi su u suprotnosti sa Uredbom Vlade u kojoj je naftašima jasno stavljeno do znanja da ne smeju da izazivaju veštačke nestašice.

  Prema tom dokumentu, oni ne smeju isporučivati ta goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

  Vlada Srbije saopštila je, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, da Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.

  Gužve na pumpama, Vlada tvrdi – neko širi paniku (FOTO)

   

  Izvor: Beta/BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE