Počinje Kopaonik biznis forum, centralna tema - održivi razvoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje Kopaonik biznis forum, centralna tema – održivi razvoj

  Na Kopaoniku počinje 29. Kopaonik biznis forum koji će do 9. marta okupiti 1.000 učesnika, a centralna tema biće “Srbija 2030: Agenda održivog razvoja”.

  Tokom četiri dana biće održane tri plenarne sesije, kao i 33 panela na kojima će govoriti oko 200 učesnika.

  Kako su istakli predstavnici organizatora, Saveza ekonomista Srbije, učesnici skupa će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomski i društvene izazove sa kojima se Srbije suočava, i gde vide Srbiju 2030. godine.

  Ukazali su da je Kopaonik biznis forum platforma za argumentovanu, konstruktivnu raspravu i kritičku analizu svega do sada urađenog, kao i definisanje održive ekonomske politike.

  Na skupu će pored ostalih govoriti ministar finansija Srbije Siniša Mali, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

  Učestvovaće i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, a ekonomski forum će zatvoriti predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić.

  Na Kopaonik biznis forumu će učestvovati i predstavnici Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, ekonomisti i privrednici iz zemlje i regiona.

  Zainteresovani će imati prilike da čuju mišljenje vodećih domaćih analitičara u vezi sa prognozama ekonomske aktivnosti, kao i rezultatima ekonomske politike u Srbiji u 2021. godini.

  Razmatraće i digitalizaciju, IT sektor, startap preduzeća, potom domete makroekonomske politike u Srbiji, održivi zdravstveni sistem, a najavljeno je i predstavljanje Indeksa reputacije srpske industrije.

  Teme će biti i budućnost Evrope, ekološka održiva gradnja, energetska politika u Srbiji, infrastrukturna ulaganja, bezgotovinska plaćanja, zelena tranzicija, poljopivreda, regionalna saradnja, reforma poreske administracije, obrazovanje, analiza uslova poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE