Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  kofer, putovanje

  Počinje isplata naknade štete putnicima turističke agencije Barcino tours

  Milenijum osiguranje objavilo je danas da će od ponedeljka, 12. februara, početi isplate po odštetnim zahtevima oštećenih putnika turističke agencije Barcino tours.

  Kako je istaknuto, sredstva će biti isplaćena putnicima koji su dostavili kompletnu dokaznu dokumentaciju.

  Nevedeno je da je Milenijum osiguranje u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma i omladine Srbije „radi utvrđivanja ukupne visine potraživanja i broja putnika koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, a u cilju procene dovoljnosti sume osiguranja za potpuno obeštećenje svih putnika“.

  „Stoga je u ovom momentu moguće da će nekim putnicima biti isplaćen nesporni srazmerni deo štete, imajući u vidu, da prema podacima kojima Milenijum osiguranje trenutno raspolaže, postoji velika verovatnoća da će iznos potraživanja oštećenih putnika premašiti iznos osigurane sume od 250.000 evra“, precizirano je u saopštenju.

  Avion, putovanja avionom, avio - kompanije

  Avion, avio – kompanije (Unsplash)

  Još jedan poziv oštećenima

  Milenijum osiguranje je još jednom pozvalo sve oštećene putnike, koji su kontaktirani putem obaveštenja u medijima, SMS ili Viber porukama, da podnesu odštetne zahteve za isplatu naknade štete iz osiguranja, za aranžmane koji su kupili kod turističke agencije Barcino tours na teritoriji Srbije.

  Takođe, pozvani su i oni, koji su podneli odštetne zahteve bez kompletne dokazne dokumentacije, da što pre postupe po instrukcijama i dopisima koje im je Milenijum osiguranje dostavilo, kako bi se proces rešavanja zahteva u najkraćem mogućem roku okončao.

  Obrazac za prijavu štete i Upitnik mogu se preuzeti na sajtu Milienijum osiguranja www.mios.rs., gde se nalazi i spisak neophodne dokumentacije koju treba dostaviti.

  Potrebna dokumentacija

  Dokumentacija podrazumeva pisani ugovor o turističkom putovanju, opšte uslove putovanja, program turističkog putovanja, potvrdu o garanciji putovanja, dokaz o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi, avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke), očitanu ličnu kartu i instrukcije za plaćanje, odnosno broj tekućeg računa oštećenog lica.

  Dodaje se da osiguravač zadržava pravo da zatraži i drugu neophodnu dokumentaciju, u zavisnosti od konkretnog slučaja.

  Kompletnu dokumentaciju, uz detaljno popunjen Obrazac za prijavu štete i Upitnik uz zahtev za nadoknadu štete potrebno je dostaviti na mejl adresu: [email protected] ;ili putem ;preporučene pošte ;na adresu: Bulevar Milutina Milankovića 3b, Novi Beograd, saopštilo je Milenijum osiguranje.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE