Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  eps

  Počeo protest radnika EPS-a u Beogradu: Šta su zahtevi?

  Više stotina radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) danas su počeli protest pred direkcijom u Beogradu sa zahtevom da se smeni v.d. direktor Miroslav Tomašević i povećaju zarade u ovoj godini.

  Miran protest predvodi Srđan Alimpijević koji tvrdi da je izabran za predsednika Sindikata radnika EPS-u na izborima u novemmbru prošle godine.

  „Glavni cilj ovog mirnog skupa je povećanje plata. Moramo se boriti za to. Takođe, jedna od tačaka koje su tražene je smena Tomaševića. Kako bismo digli proizvodnju na nivo na kom treba da bude, treba nam pomoć Vlade, pa i predsednika Nadamo se da ćemo dobiti razumevanje od njih. Tražimo i poštovanje kolektivnog sporazuma“, rekao je Alimpijević.

  On je ranije naveo da je zbog nove sistematizacije zaposlenih, koju je napravio Tomašević, ukupna masa zarada u toj kompaniji smanjena, a da plate nisu povećavane dve godine zbog čega ih treba korigovati naviše.

  Dodao je da za sada nije utvrđen procenat povećanja koji traže, ali da su spremni da u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić nađu zajedničko rešenje.

  Okupljeni zvižde protiv v.d. direktora, Miroslava Tomaševića, čiju ostavku i traže. Osim toga, o ostavci Tomaševića, poručili su: „Odlazi, ili će Srbija biti u mraku“. Okupljeni takođe nose transparente: „Proizvodnja sve veća plata sve manja“, „Raditi znači živeti od svog rada“, „Ćutanje danas, beda sutra“, prenosi Nova S.

  Alimpijević je pre nekoliko dana tražio razgovor sa Brnabić i najavio da će, ako ona to odbije, danas organizovati miran protest.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Nova S

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE