Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počeo besplatan rukometni kamp Bogdan Rodić, prvi ovakvog tipa u regionu, u organizaciji Fondacije Univerexport

  Besplatan rukometni kamp Bogdan Rodić za mlade rukometaše i rukometašice, počeo je 29. jula na planini Zlatar. Talentovani mladi sportisti generacije 2000/01 i 2002/03, uz eminentni stručni štab, deo su prvog projekta ovakvog tipa u regionu.

  Fondacija Univerexport, organizator projekta, svoje delovanje u potpunosti je posvetila deci. Kamp nosi ime osnivača Univerexport kompanije i velikog rukometnog poklonika, koji je ostavio snažan trag u rukometu sa istorijskim uspesima koje je postigao sa RK Vojvodina-Univerexport.

  Kamp Bogdan Rodić prvi je veliki projekat Fondacije Univerexport u čijem fokusu i polju delovanja su deca. Slogan Fondacije Naša deca, naše najbolje govori najbolje o tome.

  Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, prepoznali su značaj kampa napravljenom u čast Bogdanu Rodiću. Mobilna ekipa Zavoda će vršiti testiranja polaznika kampa, koji će dati dodatnu naučnu vrednost čitavoj priči.

  Polaznici kampa su selektirani rukometaši i rukometašice mlađih kategorija, iz svih krajeva naše zemlje. Gotovo 70-oro dece dolazi iz preko 30 rukometnih klubova iz Srbije. Čitav koncept boravka na kampu je usmeren ka razvoju njihovih potencijala, identifikaciji njihovih talenata i šire gledajući, ka obnovi i izgradnji nove sportske kulture.

  Stručni štab sastavljen je od trenera sa igračkim, trenerskim i naučnim iskustvom, koji će voditi decu putem programa utemeljenog na stručno-naučnoj osnovi. Programske teme se postavljaju u razvojnom okviru, a deca dobijaju povratne informacije o njihovom procesu rada. Menadžer kampa je zvanično najbolji srpski rukometni trener za 2014. i 2015-tu godinu Đorđe Ćirković, a koordinator kampa je Jelena Erić Rakonjac. Stručnim radom trenera Žikice Milosavljavića, Igora Nikolića, Vlade Šimičića i Vladimira Cvijana koordiniraće Vladan Jordović.

  Fondacija Univerexport osnovana je od strane najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca Univerexport početkom 2017. godine, o čijim aktivnostima možete pročitati više na www.fondacija-univerexport.rs

  Izvor: BIZLife

  Foto: Univerexport fondacija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE