Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POBEDA ZA ŽELEZARU: Srbija izuzeta iz antidamping istrage

  Evropska komisija izuzela je Srbiju iz antidamping istrage o uvozu toplo valjanih čeličnih limova, kojom je bilo obuhvaćeno pet zemalja, što znači da Železara u Smederevu, u vlasništvu kineskog Hestila, neće plaćati nikakve penale.

  Vest o izuzimanju Srbije iz antidamping istrage preneo je portal Metal bilten, koji je imao uvid u preliminarni dokument komisije, a potvrdio je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je nazvao to „pobedom Srbije“.

  „Dobra, dobra vest danas je da smo pobedili vezano za antidamping mere u Evropskoj uniji“, rekao je Vučić koji boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

  Srbija više nije u tom procesu i kada završimo priču oko državne pomoći, to će biti velika pobeda za našu železaru i velika garancija za odličan posao u budućnosti, naglasio je on.

  Druge četiri zemlje, koje ostaju predmet istrage, Rusija, Ukrajina, Iran i Brazil, biće podvrgnute antidamping carinama na izvoz čeličnih limova.

  Iako je EK tokom istrage utvrdila da svih pet zemalja trguje toplo valjanim čeličnim limovima po, kako se tvrdi, dampinškim cenama, odlučila je da prekine istragu o uvozu iz Srbije, jer je zaključeno da je reč o zanemarljivim količinama.

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE