Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Platni razredi kao potporni zidovi – potrebne dodatne analize

  Zbog velikog interesovanja o razlozima odlaganja reforme sistema plata reagovalo je i resorno ministarstvo, obrazlažući zašto su platni razredi prolongirani na godinu dana.

  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je saopštilo da je Vlada na poslednjoj sednici odlučila da je neophodno uraditi dodatne finansijske analize tokom 2019, kako bi reforma dala pun efekat od samog početka primene, 2020. godine.

  „Ovakva odluka pre svega počiva na uvažavanju svih potreba zaposlenih javnih službi, a ne ugrožavajući dostignutu fiskalnu stabilnost“, navelo je Ministarstvo.

  Reforma podrazumeva promene iz korena u određivanju plate, napredovanja po učinku i obezbeđivanju transparentnije i fer raspodele zarada.

  Budući da je u proteklom periodu reforma izazvala veliku pažnju i zainteresovanost javnih službi u želji da se popravi njihov položaj, započete su, kako se dodaje, finansijske analize dogovorenih postupaka.

  Vlada Srbije je uključivala sve sindikate, stručnu i zainteresovanu javnost u cilju pronalaženja najboljeg rešenja, ukazalo je Ministarstvo.

  [preporucene_vesti ids=“310278″]

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE