Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Plac kod Ade Ciganlije prodat „Beogradu na vodi“ za 27 mil. EUR

  Grad Beograd prodao je plac u Radničkoj ulici, površine oko 56.000 kvadrata kompaniji Beograd na vodi za početnu cenu od oko tri milijarde dinara, odnosno oko 27 miliona evra.

  Kako smo ranije prenosili, prilikom oglašavanja ovog zemljišta, u oglasu Direkcije za građevinsko zemljite i izgradnju Beograda, na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti, kao što su: šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

  Istaknuto je i da se objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture koji se nalaze na lokaciji (kula osmatračnica – centar za video nadzor, kuća za stanovanje, i dimnjak nekadašnje toplane) moraju zadržati u postojećem gabaritu i volumenu, bez mogućnosti promene izgleda, dogradnje i nadgradnje. Dozvoljena je, međutim, restauracija, sanacija i revitalizacija ovih objekata.

  Beograd prodaje 5,5 ha kod Ade ciganlije za 27 mil. EUR

  SSP i Dobrica Veselinoć prisustvovali javnom nadmetanju

  Predstavnici Stranka slobode i pravde (SSP) prisustvovali su javnom nadmetanju. Kako navode u saopštenju ta imovina prodata kompaniji Beograd na vodi po početnoj ceni od tri milijarde dinara „jer drugog ponudjača nije bilo“.

  „Stranka slobode i pravde Beograd je bila prisutna na ‘javnom nadmetanju’ i pored informacije na ulazu da je verovatno gužva i da nećemo moći da udjemo. Istakli smo prigovor da javnog nadmetanja nema kada postoji interes Vučićevih arapskih prijatelja. Oni su bacili oko na ceo Beograd, a ova gradska vlast nastavlja sa rasprodajom. Opet jedan ponudjač. Opet prijatelji ove vlasti“, piše u saopštenju.

  Iz SSP su dodali da će po preuzimanju vlasti, raskinuti štetan ugovor o Beogradu na vodi sa arapskom firmom.

  Javnom nadmetanju prisustvovao je i Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd.

  „Da ponovimo: na upravo završenom javnom nadmetanju „Beograd na vodi doo“ je kao jedini ponuđač po početnoj ceni od oko 27. miliona evra kupio zemljište grada Beograda u Radničkoj ulici površine 55.169 kvadrata“, napisao je na svom Tviter profilu.

  Kako je dodao, „dodatni kuriozitet je činjenica da je ovo javno nadmetanje pratilo čak šest policajaca u civilu koji su me sačekali. Zbog čega je ovo tako rizičan događaj koji bi policija trebalo da obezbeđuje na ovaj način nije mi poznato“.

  On je istakao da umesto rasprodaje, javna dobra Beograda moraju da se čuvaju.

  „Kada smenimo ovu kriminalnu vlast, zaustavićemo ovu otimačinu, a javna dobra ćemo koristiti tako da služe društvu i građanima u budućnosti!“, istakao je Veselinović.

  Izvor: BIZLife, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE