Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pirotska vlast „MORALA“ da kupi automobil od 56.000 EUR

  Pirotska Skupština usvojila je nedavno rebalans budžeta po kojem je on smanjen za 45 miliona dinara, neki projekti odloženi su za narednu godinu, ali od nekih rashoda se nije odustalo – Gradska uprava kupila je luksuzni automobil za oko 56.000 evra.

  Pre samo nešto više od mesec dana gradonačelnik Pirota Vladan Vasić rekao je da je epidemija evidentno ostavila posledice, jer ima realnog smanjena prihoda u gradskoj kasi, a projekat izgradnje terena sa veštačkom travom je odložen za narednu godinu.

  Kupovina luksuznog automobila nije odložena, a tender je, kako piše na Portalu javnih nabavki, raspisan 7. novembra, pišu Južne vesti.

  Od ponuđača se tražilo da predloži automobil koji ide na hibridni ili električni pogon i da, između ostalog, ima sistem upozorenja na sudar sa pripremom sile kočenja pre sudara, minimum 4 kamere za prikaz 360 stepeni oko vozila, unutrašnje i spoljašnje retrovizore sa funkcijom samozatamnjivanja, senzor za kišu, ekran osetljiv na dodir, električni krovni prozor, kožna sedišta, grejanje sedišta i volana.

  Stigla je samo jedna ponuda, niške Raveks grupe koja je zastupnik za Tojotu, Ševrolet, Micubiši, Citroen i Čeri. Oni su ponudili automobil u vrednosti od oko 5,5 miliona bez PDV, a sa PDV 6.6 miliona dinara ili oko 56.000 evra, a u dokumentu o dodeli ugovora nije objavljeno koje je vozilo kupljeno.

  Da se novac za kupovinu automobila mogao prenameniti ili kupiti neko skromnije vozilo za manju cenu, smatraju neki od građana Pirota.

  Kad se država bori da nabavi medicinska sredstva za borbu, kako oni vole da kažu, „nevidljivog neprijatelja“, mi građani trošimo pare na luksuz. Pa zar je zaista potrebno potrošiti pare na takav luksuz ili je to pokazatelj koliko se vlast otuđila od naroda koji je vremenom jednostavno otupeo na sve, kaže jedan Piroćanac.

  Kupovina putničkog automobila planirana je budžetom poslednjih nekoliko godina, ali se od toga svake godine odustajalo. Kupovina je bila neophodna, jer je vozilo koje se trenutno koristi kupljeno 2008. i ima više od 600.000 pređenih kilometara i stalno je na servisu, kažu u Kabinetu gradonačelnika Vladana Vasića.

  Objašnjavaju da od 2008. godine nije kupljeno nijedno vozilo te kategorije, a da su javnom nabavkom određene karakteristike da vožnja bude ekonomična i bezbedna, a održavanje povoljno. Vozilo će biti na hibridni pogon, pa potrošnja neće prelaziti 5 litara, a registracija je oko 30.000 dinara.

  Automobil nije namenjen samo gradonačelniku, već će se njime voziti svi funkcioneri i načelnici Gradske uprave za duža putovanja van Pirota.

  Na negativne komentare u javnosti odgovaraju rečima da lokalna samouprava odgovorno raspolaže budžetom i da dovođenje u kontekst kupovine automobila posle 12 godina sa negativnom konotacijom predstavlja zlurado tumačenje situacije i pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena.

  Dodaju da neki od najvažnijih projekata nisu odloženi, te da će gradnja otvorenog bazena početi naredne godine.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE