Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pink zabranjen u Crnoj Gori

  Savet Agencije za elektronske medije Crne Gore zabranio je emitovanje programskog sadržaja „Novo jutro“ srpske televizije Pink na šest meseci, a u okviru koje je u subotu emitovan skandalozan programski sadržaj koji se odnosio na avgustovsku tragediju na Cetinju, prenose crnogorski mediji.

  Odluka je doneta na elektronskoj sednici, na kojoj je prisustvovalo četvoro od pet članova Saveta AEM.

  Odluku o zabrani emitovanja podržalo je njih troje – Milan Radović, prof. dr Andrijana Nikolić i Edin Koljenović. Uzdržan je bio predsednik Saveta AEM Branko Bošković.

  Podsetimo, u pomenutom programskom sadržaju televizije Pink, koji je emitovan i u Crnoj Gori, na spekulativan i senzacionalistički način izveštavano je o tragediji na Cetinju, tokom koje je Vuk Borilović ubio 10, a ranio šest sugrađanki i sugrađana, nakon čega je i sam ubijen.

  Jovana Jeremić

  Jovana Jeremić Screenshot YT

  Ova odluka Saveta Agencije za elektronske medije Crne Gore usledio je zbog emisije u kojoj je voditeljka Jovana Jeremić razgovarala sa Bracom Zdravkovićem, koji se u medijima predstavlja kao privatni detektiv o navodnim uzrocima avgustovskoj tragediji na Cetinju, kojim je prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji, u delu koji se odnosi na obavezu poštovanja dostojanstva ljudskog bića i osnovnih prava drugih.

  Savet je zaključio da emiter u ovom prilogu nedvosmisleno potvrđuje nameru da, na senzacionalistički i provokativan način, privuče pažnju gledalaca, bezrazložno ugrožavajući dostojanstvo i privatnost žrtava i članova njihovih porodica, saopšteno je nakon sednice.

  Izvor: Agencije, Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE