Pijačni prodavci nakon predaje zahteva ipak PREKINULI PROTEST (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pijačni prodavci nakon predaje zahteva ipak PREKINULI PROTEST (FOTO)

  Pijačni prodavci, nezadovoljni odlukom nadležnih da moraju da poseduju fiskalne kase, nakon provedene noći ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu u Beogradu i predaje zahteva, počeli su da se razilaze čime je jučerašnji protest zvanično završen.

  Prema ranijim najavama planirali su da se ne raziđu sve dok ih ne primi predsednik Aleksandar Vučić. Oni su blokirali saobraćaj u Ulici Kralja Milana tokom ranih jutarnjih časova, prenosi Danas.

  Beogradski mediji takođe prenose da su pijačni prodavci dobili iz Sekretarijata Predsedništva Srbije informaciju da je Ministarstvu finansija upućen predlog i smernice za promenu Zakona o fiskalizaciji.

  Zbog toga su odlučili da se raziđu.

  Noćili ispred predsedništva

  Više od 100 pijačnih prodavaca okupilo se sinoć ispred  Predsedništva Srbije kako bi predsedniku ili nekom od njegovih saradnika ukazali na probleme koje će im doneti uvođenje fiskalnih kasa.

  Prodavci su na Andrićevom vencu postavili šatore, doneli hranu a saobraćaj je u tom delu grada bio blokiran.

  Nezadovoljni odlukom o uvođenju novih nameta, kroz elektronsku fiskalizaciju, pijačni prodavci protestuju danima.

  Oni su i tokom jučerašnjeg dana protestovali u centru Beograda, a njihov zahtev je da budu izuzeti iz e-fiskalizacije koja zvanično treba da stupi na snagu u maju.

  Učesnici protesta su došli iz svih krajeva Srbije, a tu su bili i predstavnici prodavaca sa beogradskih pijaca.

  Zbog čega se bune pijačni prodavci?

  U skladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji prodavci na pijacama moraće, od 1. maja, da imaju fiskalne kase. Od ove obaveze izuzeti su samo poljoprivredni proizvođači, koji na tezgama prodaju svoje proizvode. A, takvih je, po navodima Udruženja pijačnih prodavaca “Opstanak”, najviše deset odsto.

  Okupljeni pijačni prodavci na protestima koji traju danima ponovili su svoje zahteve – žele da budu izuzeti od procesa elektronske fiskalizacije koji će, kako su naveli ubiti i pijace i njihovu delatnost.

  Pijačni prodavci, više od polovina njih, neće moći da izdrže ove namete i moraćemo da odustanemo od posla, poručuju.

   

  Protestovali i mali privrednici i preduzetnici

  Ispred Vlade Srbije juče je održan i protest malih privrednika i preduzetnika koji su zahtevali promenu odnosa države prema domaćim privrednicima.

  Oni su odlučii da se prekine sa praksom subvencionisanja stranih investitora novcem građana Srbije i da se one preusmere u razvoj domaće poljoprivrede i prerade.

  Takođe, traže I da se smanje nameti na male zarade i poveća neto kako bi se digao standard onih koji najviše rade, a najmanje zarađuju, prekine diskriminacija majki preduzetnica, povuče Zakon o fiskalizaciji, Zakon o elektronskim fakturama, Zakon o arhiviranju i redefinišu ostali štetni zakoni i uredbe koji se sprovode na štetu legalno registrovanih privrednika, a u korist crnog tržišta.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE