Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Petar Đurić osniva pokret „Ćale, ovo je za tebe“

  Petar Đurić, Beograđanin čiji je otac preminuo u Zemunskog bolnici od kovida i koji je postao poznat po rečenici „Ćale, ovo je za tebe“ na prošlogodišnjim protestima, izjavio je da će osnovati politički pokret sa tim imenom.

  Đurić, koji je i osnivač fondacije „Ćale, ovo je za tebe“ na konferenciji za medije ispred Skupštine Srbije rekao je da se politički angažuju da bi „institucionalno mogli da rešavaju probleme“.

  „Imao sam ponude raznih stranaka, ali ja sam se odlučio da krenem na ovaj put, svestan sam da je on težak, ali je on ispravan. Pokret će činiti mladi, kvalitetni ljudi, nekompromitovani, koji su spremni da se bore protiv ove vlasti. Bolje pet takvih ljudi, nego 100 drugačijih“, naglasio je.

  Fondacija „Ćale, ovo je za tebe!“ osnovana je u čast slikara Ljubiše Đurića, a ta humanitarna organizacija pomagaće deci talentovanoj za umetnost, koja nemaju uslova za školovanje i pružati pravnu pomoć obespravljenima, saopštio je ranije osnivač Petar Đurić.

  On je najavio da će Fondacija „Ćale, ovo je za tebe!“ pružati i pravnu pomoć ljudima koji su oštećeni postupanjem i nepostupanjem institucija države Srbije, kao i aktuelnog režima, i „svim obespravljenima koji su prošli i prolaze golgotu sličnu njegovoj“.

  Đurić kaže i da će se pokret baviti i ekološkim patriotizmom.

  „Ne želimo da nam reke guraju u cevi, borimo se protiv divlje gradnje, lude urbanizacije… ja kao neko ko živi na Vračaru kažem da Mitićeva rupa neće postati betonski kompleks, mi ćemo braniti taj deo grada“, zaključio je Đurić.

  Izvor: N1

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE