Pet mentalnih vežbi da postanete šampion kao Tom Brejdi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pet mentalnih vežbi da postanete šampion kao Tom Brejdi

  Dok bi se većina kvoterbeka slomila pod pritiskom, mentalna snaga Toma Brejdija je postala najočiglednija u drugoj polovini utakmice Super Boula kada je odveo Patriotse do pobede i najvećeg preokreta svih vremena.

  https://www.youtube.com/watch?v=cyakI7qvV8k

  Pa, šta je onda tajna Brejdijevog uspeha? Iako je bez sumnje utrošio brojne sate vežbajući na terenu, on napominje da praktikuje i umne vežbe koje mu izoštravaju i poboljšavaju rasuđivanje.

  Njegova posvećenost treningu svog uma da odlično obavlja svoju svrhu i pri kraju snaga, je razlog zbog kojeg je on najbolji kvoterbek svih vremena. I iako vi možda ne morate svoju mentalnu snagu da iskušavate na sportskom terenu, mentalna snaga vam je potrebna da biste bili šampion u onome čime se bavite. Zato vam dajemo pet mentalnih vežbi koje će vam pomoći da „istrenirate“ svoj mozak da funkcioniše i kada ste najumorniji.

  1. Igrajte da pobedite

  Istraživači sa Instituta za sport su otkrili da čak i mala promena u načinu mišljenja o vašoj produktivnosti pravi veliku razliku oko ishoda. Ako situaciji pristupite sa mišlju „nadam se da će sve biti ok“ uradićete gore nego da ste ušli sa mišlju „ovde sam da pobedim“. Udahnite duboko i recite: „biće sve ok“. Ova mala promena u mišljenju će poboljšati vaše šanse za uspeh.

  1. Budite pribrani

  Studije su pokazali da staloženost menja način na koji mozak reaguje na stres. Zato je vojska počela da vežba staloženost kod vojnika – ona im pomaže da na teške situacije reaguju manje stresno.

  1. Stvorite sliku o uspehu

  Studije neprestano pokazuju da bez obzira na to koliko ste vešti, zamišljanje sebe kako obavljate zadatke će vam pomoći. Bilo da želite da pitate šefa za povišicu ili morate da uradite prezentaciju, zamislite sebe kako idete kroz sve stupnjeve onoga čega želite da obavite.

  1. Samo pozitivno

  Istraživanja su pokazala da razgovor o sebi u trećem licu smanjuje stres i omogućava vam da načinite bolje odluke. Dakle, umesto da kažete „Ja ovo mogu“, nazovite se po imenu. Koliko god čudno zvučalo ovo će vam pomoći da smanjite stres i bolje obavite zadatak.

  [preporucene_vesti ids=”257941″]

  Izvor: BIZLife, Bussinesinsider.com

  Foto: Pixabay

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE