Pet LINIJA ODBRANE za LETOVANJE u Grčkoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pet LINIJA ODBRANE za LETOVANJE u Grčkoj

  Grčki ministar turizma Haris Teoharis, koji je na turneji po zemljama odakle gosti redovno dolaze u Grčku, predstavio je plan Vlade za otvaranje turizma.

  Plan Grčke je da ove godine počne da prima strane goste 14. maja, što zavisi i od stanja u kojem će tada biti pandemija.

  Dodao je da je, uz isti uslov – ako epidemiološki podaci budu povoljni, želja da se za putnike “s nekih tržišta s velikim procentom vakcinisanih otvori turizam već sredinom aprila”.

  Teoharis je predstavio i “pet linija odbrane” Grčke, odnosno uslova za ulazak putnika i boravak u Grčkoj.

  “Prva linija odbrane” je da svaki strani turista mora imati potvrdu da je ili vakcinisan protiv koronavirusa, da se oporavio od zaraze tim virusom ili da pokaže negativan rezultat testa na koronu.

  “Druga linija odbrane je što ćemo sami obavljati testove iz uzorka turista po dolasku. Ta strategija kontrole biće usmerena posebno na one koji dođu iz zemalja odakle je prethodnog dana bilo veće koncentracije pozitivnih slučajeva”, naveo je ministar.

  “Treća linija odbrane” Grčke je da se turisti odmah stave u karantin u slučaju pozitivnog testa, a da se potom podvrgnu detaljnijem PCR testu.

  “Četvrta linija odbrane” su opšta pravila o bezbednosti, poput obaveznog korišćenja maske ili držanja distance, ograničenja za restorane, autobuse, turističke izlete i razgledanje.

  “Peta linija odbrane” je, podvukao je ministar, da svi treba da slede ista pravila kao i Grci. “Ako za grčke građane postoji obaveza maske, isto će važiti za sve, bez obzira da li su vakcinisani ili ne”, naglasio je.

  Teoharis je rekao da će vakcinacija osoblja u grčkom turističkom sektoru takođe pomoći u zaštiti od infekcije.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE