Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Penzija

  Vučić najavio NOVO POVEĆANJE penzija i plata: Neće biti ispod 10%, penzioneri će biti zadovoljni

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je sinoć novo povećanje penzija krajem godine, ali i plata. Gostujući na Hepi televiziji, Vučić je izjavio da će se u junu sagledati koliko može da bude povećanje, a da će i kasnije ove godine, u oktobru ili novembru, biti još jedno, u zavisnosti od finansijske situacije. Prema njegovim rečima, to povećanje neće biti ispod 10 odsto.

  „Penzioneri će biti zadovoljni, a i plate će takođe da rastu”, rekao je Vučić.

  Napomenuo je da će to biti tako osim ukoliko Srbija ne bude suočena sa nekim većim problemima, a ti problemi mogu biti samo politički.

  „To su dva problema, jedno je Kosovo, drugo je odnos prema ukrajinskom ratu. Nije lako izdržati tu poziciju i da ne bih kukao to je naš izbor, mi moramo da se borimo”, istakao je Vučić.

  Osim penzija i plate će rasti značajno

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio i da će do kraja godine „plate da rastu veoma značajno“, kao i da „kako godina ide dobro stojimo, a prihodi se povećavaju“.

  Vučić je za televiziju Hepi rekao da je u Srbiji „ostala mantra“ da se radi za 250 evra mesečno, ali da „niko više ne prima (samo) 250 evra“. On je rekao da je minimala plata od 370 evra, a to prima manje od 350.000 radnika, dok „svi ostali primaju mnogo više“.

  Kazao je da je u decembru prošle godine prosečna plata u Srbiji bila 718 evra.

  On je zaključio da je Srbija i po platama prestigla države u regionu što je nekada izgledalo nemoguće.

  “Crna Gora je u decembru imala 727 evra, mi 718 evra. Mi smo značajno uvećali plate od januara. Sačekajte mart, videćete kolike će plate da budu. Naša stopa javnog duga je svega zaključno sa februarom 50,8 odsto što je za 9,2 odsto ispod nivoa Mastrihta”, naveo je Vučić.

   

  Izvor: Mediji

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE