Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Paušalci u isčekivanju novih poreskih pravila

  Preduzetnici očekuju izmene pravila paušalnog oporezivanja, a kako, moći će da kažu tokom septembra.

  To će biti „Mesec paušalaca“. Organizovaće ga Udruženje za razvoj preduzetništva iz Niša, u saradnji s NALED-om, kako bi svi preduzetnici u Srbiji, njihove asocijacije, predstavnici relevantnih institucija i stručna javnost ponudili rešenja za unapređenje sistema paušalnog oporezivanja, navode Večernje novosti.

  Neki od zahteva su već poznati. Prvi je revidiranje trenutnog spiska dalatnosti koje se paušalno oporezuju. Trenutno su najbrojniji taksisti.

  Razmišlja se i da bi limit, šest miliona dinara prihoda do kog su paušalci, ne bude isti za sve delatnosti. Preduzetnici traže automatizaciju izrada rešenja o visini poreza i doprinosa, ko ne bi zavisili od volje poreznika.

  Paušalci napominju da je najveća mana sadašnjeg sistema nepredvidivost u poslovanju. Rešenja čekaju mesecima, a pojedine katergorije su ga čekale i godinama. Opterećenje ne mogu da predvide kada započinju biznis. Ukazuju i da je komplikovana administracija.

  U Srbiji trenutno posluje oko 110.000 preduzetnika u paušalnom režimu. To je skoro trećina svih privrednih subjekata. Posmatrano po delatnostima, najviše je paušalaca taksista (12.458).

  Izvor: B92, Večernje Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Sporost i neorganizovanost adminstracije, a komplikovana zakonska rešenja i česte izmene zakona su najveći problem za sve poslove u našoj zemlji.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE