Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Paraćinska staklara, ipak, ne ide u stečaj

  Privredni Apelacioni sud je ukinuo rešenje o pokretanju stečajnog postupka u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu i stekli su se uslovi da se nastavi proizvodnja u punom kapacitetu i pronadje strateški partner, rečeno je danas agenciji Betai u tom preduzeću.

  Stečaj Staklare otvoren je u septembru ove godine, na osnovu rešenja Privrednog suda u Kragujevcu. Stečaj je pokrenula čačanska firma Vaksilium Balkan, osnovana februara 2017. godine, koja je prijavila potraživanja od 47 miliona evra.

  Pre uvođenja stečaja fabrika je imala 825 radnika, a stečajni upravik je otpustio 240, smanjio zarade i proizvodnju za 70 odsto.

  Paraćinsku fabriku je 2015. godine od bugarske firme Glas industri preuzela kompanija CPR Impeks koja se bavi prodajom naoružanja i vojne opreme.

  CPR će, kako je rečeno Beti, uspeti da obnovi proizvodnju Staklare u punom kapacitetu, bez prodaje imovine.

  „Završićemo i pregovore s dva najveća proizvodjača stakla u svetu“, naveli su u toj kompaniji i dodali da je CRR Impeks kupio Srpsku fabriku stakla sa dugovanjima od 105 miliona evra i da je do proglašenja stečaja izmiren dug od 77 miliona evra, a fabrika je otplaćivala sve mesečne obaveze.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE