Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PAO TENDER za napajanje auto-puta kroz Crnu Goru

  Monteput je poništio tender za izgradnju sistema trajnog napajanja električnom energijom prioritetne deonice auto-puta Bar Boljare, od Smokovca do Mateševa.

  Ovu odluku potvrdio je Pobjedi izvršni direktor kompanije Monteput Jonuz Mujević. „Postupak javne nabavke je obustavljen zato što nijedan od ponuđača nije predao ispravnu ponudu“, rekao je on.

  Ponude su poslale dve kompanije, podgorički Novi Volvoks i budvanski Elektro tim.

  Mujević je naveo da ponuđač može podneti žalbu, a da će nakon postupka žalbe, odmah biti raspisan novi tender po skraćenom postupku.

  Monteput je raspisao tender sredinom juna, a ponude su se mogle dostavljati do 25. jula, dok je javno otvaranje ponuda bilo 2. avgusta.

  Procenjena vrednost radova je 38,2 miliona evra, a Monteput će taj iznos obezbediti iz kredita Investiciono-razvojnog fonda, sa kojim je krajem maja potpisao ugovor o kreditu.

  Rok za realizaciju ugovora je 12 meseci od uvođenja u posao. Mujević je ranije objasnio da će se strujom, osim trase od Smokovca do Mateševa, napajati i buduće deonice.

  Reč je o dve 110 kilovoltne trafostanice, jedna na Smokovcu sa pripadajućim dalekovodom, druga na Mateševu sa pripadajućim dalekovodom i 26 trafostanica koje će služiti pre svega za kompletnu infrastrukturu auto-puta, napajanje svih sistema rasveta i upravljačkih sistema i služiće za elektro napajanje okolnih sela kroz koje prolazi auto-put.

  Izvor: CdM

  Foto: FI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE