Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ponovo pomoć od Palme: Od 2.000 do 12.000 dinara (VIDEO)

  Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je priredio prijem za građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega za porodice sa više dece, starije i bolesne.

  Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

  „Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv ‘bele kuge’ ima efekat“, rekao je Marković.

  Marković je naveo da su za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki „infrastrukturni problem“ jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je „rešena“ još pre pet godina.

  „Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela“, rekao je Marković.

  „Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova“.

  „Poljoprivredni prizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište. U Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.“

  „Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće“, izjavio je on.

  „Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike… kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana“, rekao je Marković.

  Izvor: N1, B92

  Foto: FB/JS

  What's your reaction?

  Komentari

  • navin

   Sramota je ovo velika za Srbiju.. Ljudi se stide sto stoje u redu. Sta je sa hiljadama drugih po drugim gradovima i selima.Ovo je pokazatelj koliko smo nisko pali. I nije za hvalu nijednoj vlasti.Ako dajes. nedaj da se vidi.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE