Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Paklena komedija i Džon Malkovich na Feliks Romulijani

  Iznenađenje koje nam je ArtLink za svoje deseto festivalsko izdanje najavio još u junu, stiže na Feliks Romulianu pod pokroviteljstvom grada Zaječara u saradnji sa Pozorištem Zaječar i Muzejom kao deo Zaječarskog kulturnog leta 8. avgusta.

  Posle koncerata za sećanje eminentnih svetskih muzičarana na Feliks Romuliani na Zaječarskom kulturnom letu, ove godine jubilarni 10. ArtLink Festival i partneri iz Zaječara predstavljaju Paklenu komediju u izvođenju Džona Malkovicha, orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra sa dirigentom Martinom Haselbekom, sopranima Čen Reiz, Suzan Langbain i reditelj je Mihael Šturminger.

  ArtLink festival i Zaječarsko leto su priredili ovog leta već 2 koncerta na Feliks Romulijani:

  • koncert Brazilskog pijaniste Pabla Rosija
  • koncert klavirskog dua koji čine egipatski pijanista Mohamed Shams i Jovanka Višekruna Janković, pijanistkinja I umetnički direktor ArtLInk festivala.

  Predstava Paklena komedija treći je zajednički projekat ovog leta Zaječara i ArtLInk festivala, kao deo festivalskih programa koji promovišu kulturno nasleđe u Srbiji.  Predstava je inspisana istinitom pričom o serijskom ubici, ali i pesniku i novinaru, koja je inspirisala Malkovicha i dirigenta Haselbeka da naprave ovaj muzički teatar. Haselbek j birao muziku za predstavu i muzička lista obuhvata arije Mozarta, Baha, Hajdna, Bokerinija, Betovena, Gluka, Vebera koje izvode soprani Čen Reiz I Suzan Langbain.

  „Izvođenje na sceni na otvorenom na Feliks Romulijani 8. avgusta u 20:30 časova deo je evropske turneje predstave ovog leta koju čine nastupi na festivalima u Austriji, Finskoj, Španiji, Poljskoj i Srbiji“, izjavila je Jovanka Višekruna Janković. Ona se zahvaila partnerima iz Zaječara na sjajnoj saradnji, kao i GIZ-u i EU za tebe, generalnom pokrovitelju ovogodišnjeg ArtLInk festivala UNIQA osiguranju i ZEPTER kompaniji, koja je pripremila i poklone za gostujuće umetnike.

  Vlada Đuričić direktor pozorišta u Zaječaru izjavio je da je Zaječar imao do sada iskustva u organizaciji velikih događaja, i da se raduju dolasku ovako velike zvezde i ozbiljne umetničke produkcije, dok je direktor Narodnog muzeja u Zaječaru.

  Vujadin Milošević, rekao da je na Romulijani sve spremno za organizciju događaja i doček publike. Zaječarsko kulturno leto, ovim programom se ne završava, već su po njegovim rečima pred njima i novi zanimljivi događaji.

  Prijatelji projekta

  Ovaj projekat je realizovan uz generalno pokroviteljstvo grada Zaječara, a dragocenu podršku u realizaciji ovog programa „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

  Sponzori događaja su Eliksir Fondacija, UNIQA osiguranje, kompanija Zepter.

  Karte se mogu rezervisati I kupiti preko – Pozorišta Zaječar I Ticket servisa, ili preko mejla.

  Izvor: BIZLife

  Foto: ArtLink Festival

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE