Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prijatelji

  Više od 72 miliona ljudi potvrdilo: BOGATI PRIJATELJI su ključ uspeha u životu

  Bogati prijatelji su ključ uspeha. Bar tako su potvrdili rezultati objavljeni u dva članka u časopisu Nature.

  Nova studija, sprovedena na više od 21 milijarde Facebook prijateljstava, potvrdila je nešto što smo već znali: dobro je imati bogate prijatelje.

  Istraživači su koristili podatke o više od 72 miliona korisnika Facebook-a da analiziraju načine na koje određene društvene okolnosti utiču na ekonomsku mobilnost.

  Prvi članak se fokusira na ekonomsku povezanost, termin koji opisuje nivo bliskog prijateljstva između korisnika sa višim i nižim nivoima prihoda. Istraživanja su pokazala da deca sa nižim primanjima imaju bolje izglede za ekonomski uspeh kada odrastu ako su u bliskom srodstvu sa pojedincima sa višim primanjima.

  Bogati prijatelji (Pixabay)

  Drugi članak se više bavi primerima kako ovi odnosi funkcionišu u stvarnom svetu.

  Važnije od porodice, obrazovanja…

  U proseku, deca sa nižim primanjima bi imala povećanje prihoda za 8,2 odsto ako bi prihodi njihovih bogatijih prijatelja porasli za 25 do 50 odsto. Takođe je bila veća verovatnoća da će završiti srednju školu, a tinejdžerske trudnoće su bile ređe.

  Prijateljstvo sa imućnijima pokazalo se značajnijim faktorom od strukture porodice, kvaliteta obrazovanja, dostupnosti poslova i rasnog sastava zajednica u kojima su ispitanici živeli.

  Nije bilo važno gde su odrasli. Ako su imali prijatelje koji su bili bogatiji od njih, šanse da steknu bolji ekonomski status kasnije u životu bile su veće.

  Novac

  Novac (Pixabay)

  Anonimno istraživanje sprovedeno je na uzorku od 72,2 miliona korisnika Facebook-a, otprilike 84 odsto svih odraslih u Sjedinjenim Državama između 25 i 44 godine, prenosi Poslovni Dnevnik.

  Uključio je aktivne korisnike te društvene mreže sa najmanje stotinu kontakata. Prihodi su procenjeni na osnovu poštanskih brojeva, škola koje su pohađali i drugih podataka, koje su dopunjene podacima američkih poreskih službenika, prenosi tportal.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE