Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čovek, pad energije

  5 trikova kako da sprečite popodnevni PAD ENERGIJE na poslu

  Da biste izbegli sagorevanje na poslu, održali kvalitet sna i obezbedili racionalno razmišljanje, potrebno je da se pridržavate strategije koja će sprečiti pad energije tokom podneva.

  Zamislite svoju energiju kao vodu u kanti. Posle kvalitetnog sna, budite se osveženi i započinjete dan sa punim bokalom. Tokom jutra trošite energiju, dok se popodne voda u vašoj kanti smanjila.

  Sve zavisi od toga koliko ste bili aktivni, fizički, mentalno ili emocionalno i koliko je vaša kanta bila puna na početku, navodi Kali Patrick, Sleep Wellness Coach.

  Ako je kanta ispunjena sa malo vode, zbog bolesti ili nedovoljno sna, primenite sledeće trikove za jačanje mozga i sprečite popodnevni pad energije:

  Hidrirajte se

  Dehidracija je zanemarena. Ona je čest faktor koji doprinosi osećaju umora i često se meša sa pospanošću. Napunite svoju čašu vodom.

  Voda

  Voda, Pixabay

  Vodite računa o izboru hrane

  Uobičajeno je posezati za izuzetno ukusnom hranom, tj. onom sa mnogo šećera ili masti. Izbor koji više održava energiju je obrok sa makronutrijentima, koji su primarni izvor energije. Izdvojite 20 do 30 minuta tokom radnog vremena za uživanje u hrani.

  hrana

  hrana, zdrava hrana, pixabay

  Izbalansirajte svoje zadatke

  Ako ste sedeli za računarom i koristili mentalnu energiju celo jutro, korisno je da se fizički aktivirate popodne. Šetnja napolju na dnevnom svetlu može biti prijatna, jer pomaže da zaspite noću. Ne morate nužno da vežbate. Ako radite od kuće, možete učiniti nešto jednostavno, kao što je pražnjenje mašine za pranje sudova.

  Pas u šetnji sa vlasnicima (Pixabay)

  Bavite se onim što vas uzbuđuje

  Dosada se može ,,maskirati“ kao niska energija. Da li su izazovi koji su vas prvobitno zanimali rešeni ili na drugi način delegirani? Da li popodne provodite na poslu koji smatrate rutinskim ili zamornim? Ponovo se povežite sa nečim u čemu ste strastveni i primetićete da vam energija raste.

  Posao

  Odmorite

  Podesite tajmer na 10-15 minuta, zatvorite oči i lezite na leđa i savijte kolena. Ovaj položaj se naziva „konstruktivni odmor“ jer pomaže ako su napeti mišići, ublažava naprezanje očiju i izaziva „relaksaciju“ u nervnom sistemu.

  Ako niste u stanju da se posvetite svom umu i telu tokom dana, verovatno nećete dobro spavati.

  Ako ste radoholičar, možda bi bilo još korisnije da imate razumnija očekivanja o tome šta možete da uradite za jedan dan.

  Postoji mnogo razloga zašto se osećate „usporeno“ popodne. Važno je razmotriti osnovne razloge i prilagoditi strategiju i tehnike situaciji.

  Pravljenje boljih izbora u vezi sa popodnevnom energijom ne samo da će vam pomoći u drugoj polovini dana, već će i pozitivno uticati na san i pomoći vam da održite dugoročno zdravlje i blagostanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE