Ovo su ČETIRI MODELA za vagone BG metroa - građani biraju jedan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo su ČETIRI MODELA za vagone BG metroa – građani biraju jedan

  Od šest modela dizajna za vagone beogradskog metroa koje su delegaciji Srbije predstavili u francuskoj kompaniji ALSTOM, izabrana su četiri.

  Ministar finansija Siniša Mali objavio je na instagram nalogu fotografiju vagona beogradskog metroa čija gradnja počinje krajem godine.I zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Fejsbuk profilu postavio je slike sva četiri dizajna.

  Najavio je da će ti modeli biti predstavljeni građanima Beograda koji će se izjasniti kako će izgledati budući beogradski metro.

  Ministar finasija Srbije Siniša Mali prethodno je  najavio da će o detaljima projekta beogradskog metroa razgovarati sa predstavnicima kompanije “Alstom” i “Ežis rejl”, kako bi krajem godine krenula izgradnja prve linije metroa.
  Mali je rekao da će obići metro u Parizu i u Lionu, a tokom posete Francuskoj, delegaciji Srbije će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, a Beogradjani će, kako je podsetio Mali, moći da glasaju za model koji im se najviše dopada.

  Delegacija Srbije predvodjena ministrom finansija Sinisom Malim nastavila je danas posetu Francuskoj sastancima u kompaniji “Alstom”, koja ce raditi na projektu izgradnje beogradskog metroa. U delegaciji se nalaze i ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirovic, zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesic i direktor JKP “Beogradski metro i voz” Stanko Kantar.Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija “Pauer Čajna” i francuske kompanije “Alstom” i “Ežis rejl” potpisali su u januaru Memorandum o razumevanju koji predvidja saradnju na projektu Beogradski metro.

   

  Pariz, 02.02.2021. – Delegacija Srbije predvodjena ministrom finansija Sinisom Malim nastavila je danas posetu Francuskoj sastancima u kompaniji “Alstom”, koja ce raditi na projektu izgradnje beogradskog metroa. U delegaciji se nalaze i ministar gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Tomislav Momirovic, zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesic i direktor JKP “Beogradski metro i voz” Stanko Kantar. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO FINANSIJA/MO)

  Mali se, kako je istaknuto u saopštenju resornog ministarstva, sastao sa francuskim ministrom ekonomije i finansija Brunom Lemerom, ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom i ministrom saobraćaja i energetike Žanom-Baptistom Žebarijem.

  Rekao je i da je imao priliku da francuskim ministrima predstavi sve što je Srbija uradila u proteklih nekoliko godina i pokaže ekonomske rezultate iz prošle godine.

  Istakao je da ga posebno raduje što je mnogo francuskih kompanija zainteresovano da učestvuje u velikom broju projekata i celokupnom razvoju srpske ekonomije.

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je da će najbolji arhitekti i građevinski inženjeri u Srbiji odlučivati o izgledu stanica beogradskog metroa, a gradjani o izgledu vozova.

  On je u Parizu razgovarao sa predstavnicima francuskih kompanija Alstom i Ežis koje su angažovane u izgradnji beogradskog metroa, kao i sa članovima Udruženja poslodavaca Francuske – MEDEF, prenela je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

  Momirović je istakao da će njegovo ministarstvo pružiti svu neophodnu pomoć u realizaciji svakog dela projekta izgradnje beogradskog metroa, jednog od najkompleksnijih infrastrukturnih projekata u Srbiji i regionu.

  Dodao je da je interes kompanija iz Francuske za investicije u Srbiji u stalnom porastu.

  “Pred nama su nova velika ulaganja u infrastrukturu, a izdvajam interesovanje kompanije Suez Vinča za tretman otpadnih voda u Beogradu”, kazao je Momirović.

  Izvor: Beta

  Foto: FB/Goran Vesić, Beta/Ministarstvo finansija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE